“Drága Hölgyeim!!! Engedjétek meg, hogy átnyújtsunk szerény ajándékként egy vadonatúj dalt! Nagyon Boldog Nőnapot Kívánunk!!!” – így köszöntötte már több éves hagyományhoz hűen Nőnap alkalmából ismét a Hölgyeket az Ossian. A meglepetésként érkezett “Ember a Holdon” című dal egy hangulatos, animált szöveges videót kapott, melyben a zenekar történetének több állomását járjuk végig. A “Teljesség” című új nagylemez április 16-án jelenik meg, és március 15-től indul az előjegyzés. 

Ossian: Ember a Holdon (Hivatalos szöveges videó)
A tavaszra meghirdetett dupla lemezbemutató koncertet ismét halasztani kényszerültek, erről az alábbi közleményt tették közzé Facebook oldalukon: 

“Tekintettel a jelenleg érvényes szabályozásra és a várható korlátozásokra, sajnos ismét halasztanunk kell a budapesti nagykoncertet, ami ezáltal háromszoros ünnep lesz!  A “Csak a jót” és “A Teljesség”  albumok bemutatója és zenekar 35 éves jubileumi koncertje új időpontban 2021.09.11-én a BARBA NEGRA-ban kerül megrendezésre. A 2020.09.12-re, majd 2021.04.30-ra és 2021.05.01-re a BARBA NEGRA-ba  tervezett OSSIAN koncertek halasztásra kerülnek.

Jegyfoglalás

A 2020.09.12-re, a 2021.04.30-ra és 2021.05.01-re megváltott belépőjegyek automatikusan és változatlan feltételekkel érvényesek az új időpontra, ezért kérjük, hogy őrizd meg a belépődet!   Akik számára az új időpont nem megfelelő, belépőjegyüket a vásárlás helyszínén visszaválthatják 2021.03.31-én éjfélig. (Bármelyik jegy érvényes és természetesen, bármelyik vissza is váltható vagy átadható, eladható.) A Rock1 online felületén vásárolt belépőjegyek visszaváltási igényét kérjük, a jegyet tartalmazó e-mailre válaszolva jelezzék felénk. Köszönjük megértéseteket és türelmeteket, nagyon bízunk benne, hogy szeptemberben már biztonságban és korlátozások nélkül tudunk együtt ünnepelni Veletek!”

A koncertek halasztásával egy időben azonban jó hírrel is szolgáltak, hiszen végre teljes egészében megnézhető a “60-30-20 DVD” anyaga a kiadó hivatalos csatornáján. 

Ossian: 60 / 30 / 20 Tripla Jubileumi koncert (Hivatalos lejátszási lista)

A lemezről az első új dalt tavaly Szenteste mutatta be a zenekar, az “Azon a napon” ezúttal rendhagyó módon egy balladaként kezdte a sort. 

Ossian: Azon a napon (Hivatalos szöveges videó)
Endre még tavaly novemberben ezt mondta a lemezről egy Kiss T. Attilának adott interjúban:”Soha ennyit nem dolgoztunk Ricsivel egy lemezen, és én nagyon bízom, hogy az emberek hallani-érezni fogják ezt. A címe ‘A Teljesség’ lesz, és ezzel a gondolati-szövegi irány mellett utalunk a zenei részére is, mert szerintem ez az album egyfajta összegzése lett a zenekar életművének. 13 dal született, ebből 11 szöveges szerzemény, egy instrumentális szám és egy feldolgozás, közel 50 percben. Hangulatilag és dinamikailag rendkívül változatos, mégis egységes anyag készül – március óta folyamatosan dolgozunk rajta, csiszolgatjuk.”