Az ex-Mantra tagok alapította OM második nagylemeze “Örökkévégtelen” címmel, rengeteg ismerős arccal, vendéggel érkezett meg májusban. Az első, “Érted” című bemutatkozó anyag épp 10 éve, 2011-ben jelent meg, a zenekar hosszú idő után tavaly tavasszal adott életjelet, ekkor három új dallal (Volt idő, Nem kereslek, Keletifény) jelentkeztek be újra, amit a hajdani Replika-főnök Csató Péterrel közös “Örökkévégtelen” követett. A lemez leghosszabb dala, az erősen doom-os beütésű “Név nélkül”-ben több vendég is szerepel. A legkülönlegesebb Ritzel Ani, a Dharma énekesnője, akinek a hangja igazán izgalmas ízt ad a dalnak. De Csató Péter (Replika) is tiszteletét teszi, illetve Fellegi Ádám (This CallingBTS, stb., ex-Mantra) gitáron vesz részt a számban több részletében. Csató Péter a Veres Gáborral (Watch My Dying) közös “Ne hazudj”-ban is feltűnik – de hallhatjuk a többi dalban Horváth Ákos (Stardust, ex-Mantra), Kanyó PéterGiriraj és Peru hangját is.

Hivatalos YouTube lejátszási lista

Vijaya Gauranga Das gitáros, dalszerző a lemezről és a jövőbeli tervekről:

“2020 végén vettem észre, hogy a kijött pár számon túl egy egész nagylemeznyi gyűlt össze. Addig sokan kérdezték, hogy mikor lesz lemez, de mindig azt válaszoltam, hogy csak dalok vannak. Az első kézenfekvő énekes az OM sajátja, Kanyó Peti volt, majd jött Csató a Replikából, aki régi barátom, és a Mantra lemezeken is többször szerepelt. Innen ugrott be, hogy milyen jó volt a Mantra 2002-es „Om” című lemeze, mert azon több számban is vendégszerepelt Csató, Kowa és még női vokál is volt.

Mivel a megírt dalok is nagyon változatosak műfajilag (persze metálon belül), így természetesen jött az ötlet, hogy az énekesek is cserélődjenek. A végeredmény szerintem hatalmas lett, mindenki rengeteget hozzátett az albumhoz.

Ami extra érdekesség, hogy az egyik dalban együtt dolgozott az ős-Mantra 4 tagjából három, Horváth Ákos (Stardust), Fellegi Ádám (This Calling, BTS, stb.) és jómagam. Ádám egyébként egyfajta producere is lett a lemeznek, minden számban benne van a keze, nagyon sokat hozzátett, hogy ilyen legyen.

A folytatás még nem tiszta, ahogy mostanában senki, én se látom tisztán a jövőt. Az biztos, hogy írom tovább a dalokat, és lesz folytatás, de az, hogy élőben meg tudjuk ezt jeleníteni normális módon, az még szó szerint a jövő zenéje…”

Rendelés, webshop

Közreműködők:
Vijaya Gauranga Das – gitár (OM, Mantra)
Fellegi Ádám – ének, gitár (This Calling, Bridge To Solace, In’ Lakech, Newborn, ex-Mantra)
Kanyó Péter – ének, basszusgitár (OM, City of Moon)
Veres Gábor – ének (Watch My Dying)
Csató Péter / Nitai – ének (Replika)
Ritzel Ani – ének (Dharma)
Horváth Ákos – ének (Stardust, ex-Mantra)
Peru – ének (Peru)
Giriraj – ének (King of Braj)
Balázs Gergely – hegedű (LélekHegedű)
Steve – dobok

OM: Örökkévégtelen
(2021 – H-Music)
01. Nem kereslek
02. Örökkévégtelen
03. Tabula Smaragdina
04. Magad vagy
05. Volt idő
06. Név nélkül
07. Mózes
08. Ne hazudj
09. Keletifény
10. Elérlek
11. Breed (Nirvana cover)