2011. április 20-án némileg váratlan hírként érte a Judas Priest rajongókat K.K.Downing a Judas Priest gitárosának kilépése a zenekarból. Downing, teljes nevén Kenneth Downing, Jr. a Judas Priest alapító gitárosa, talán nem túlzás kijelenteni, hogy gitáros társával Glenn Tiptonnal együtt fektették le a kétgitáros heavy metal alapjait, de munkásságuk óriási hatással volt az egyéb metal zenei stílusokra is.

K.K. Downing 2019 augusztusában a brit Bloodstock fesztiválon tért vissza a színpadra – 10 év után. A gitáros akkor négy nóta erejéig vendégeskedett az ex-Manowar gitáros, Ross The Boss koncertjén, november elején pedig a Megadeth-basszer Dave Ellefson csapatával játszott Judas Priest klasszikusokat Wolverhamptomban, együtt a Priest egykori dobosával, Les Binks-szel és az ex-Priest énekessel, Tim “Ripper” Owens-szel. A koncertet követően új bandát indított be, mégpedig mily meglepő, szintén Tim “Ripper” Owens énekessel, aki 1996 és 2003 között volt a Judas Priest énekese.

KK’s Priestnek hivatalosan tagja volt egy harmadik ex-Priest muzsikus is, Les Binks dobos, aki a ’70-es években dobolt a Priestben, de a Sermons Of The Sinner címmel augusztus 20-án megjelenő K.K.’s Priest debütáló albumon már Sean Elg dobol (Deathriders, Cage). Binks a The Metal Voice-nak elárulta, hogy miért került ki a csapatból:

„Azt terveztük, hogy készítünk egy lemezt, aztán egyből meg is turnéztatjuk. Ez 2019 novemberében vált világossá. Elterveztük a felvételek időpontját, de utána nem sokkal történt egy kisebb, kellemetlen balesetem, megsérült a csuklóm. Ennél rosszabb időzítés nem is lehetett volna. Nem akartam, hogy miattam csússzon minden, mert tudtam, hogy K.K. baromira szeretne turnézni, így azt javasoltam, vegyenek be egy másik dobost, és vegyék fel a lemezt. Ekkor Ripper már átrepült Angliába az Államokból, hogy felénekelje a részeit. Szerencsére erre még sort tudott keríteni a lezárások előtt. Ami engem illet, eleinte csak egy kis ficamra gondoltam, de a röntgenezés után kiderült, hogy egy apró hajszálrepedésről van szó. Pár hónapra mindenképpen szükségem volt a megfelelő gyógyuláshoz. Most már nagyjából felépültem, elvégre nem tegnap történt a dolog. Csak aztán ugye beütött a COVID, ami mindent szétcseszett – nemcsak a mi turnéterveinket, hanem mindenki terveit. A napokban beszéltem K.K.-vel, és mondta, hogy 2022-ig nem igazán fognak koncertezni. Most egy ideig semmi sem várható. Megkérdezte, részt akarok-e venni a dologban azért továbbra is, igent mondtam, szóval talán egy vendégszereplést le tudunk egyeztetni. De ahogy mondtam, konkrét dátumok még nincsenek, és jelenleg minden bizonytalan, hiszen senki sem tudja, mikor lesz vége a járványnak.”

K.K. mellett a másik gitáros A.J. Mills (Hostile), a basszer pedig Tony Newton (ex-Voodoo Six). Első előzetesként már itt is van a klippel kísért Hellfire Thunderbolt.

KK’s Priest – Sermons Of The Sinner
(Augusztus 20 – Explorer1 Music Group)

01. Incarnation
02. Hellfire Thunderbolt
03. Serrmons Of The Sinner
04. Sacerdote Y Diablo
05. Raise Your Fistsű
06. Brotherhood Of The Road
07. Metal Through And Through
08. Wild And Free
09. Hail For The Priest
10. Return Of The Sentinel