November elsején a Nuclear Blast jelenteti meg a death metal egyik legnagyobb mestere, a floridai Nile új nagylemezét. A Vile Nilotic Rites az első Nile-korong lesz az énekes-gitáros Dallas Toler-Wade kilépése óta és egyben az első, melyen az ő helyére érkező Brian Kingsland játéka és éneke hallható. A lemezen természetesen Karl Sanders gitáros/énekes, Brad Parris basszer és Kingsland egyaránt énekel.

Az új album felvételei és produceri munkái Karl Sanders Serpent Headed stúdiójában zajlottak, a dél-karolinai Greenville-ben – kivéve a dobok rögzítésével (ezeket Görögországban, Athénban bonyolították le, az Esoteron Music stúdió falai között). A hangmérnök Jim Touras és George Dovolos volt. A keverést és a maszterizálási munkálatokat Mark Lewis látta el, az MRL stúdió falai között. A lemezborítót a banda állandósult partnere, Michal “Xaay” Loranc készítette (aki immáron 10. éve dolgozik a Nile kötelékében). Második előzeteskét pedig itt a címadó tétel.

A Karl Sanders gitáros vezette zenekar legutóbb 2015-ben jelentkezett teljes lemezzel. Akkor még nem tudtuk, hogy a zenekar ikonikus frontemberét és vokalistáját Dallas-Toler Wade-et azon a bizonyos What Should Not Be Unearthed hallottuk utoljára, de basszusgitár fronton is változások álltak be a zenekarnál, így a Vile Nilotic Rites című friss anyag az új felállás első közösen rögzített lemeze lesz.

Szerencsére Brian Kingsland és Brad Parris már évek óta oszlopos tagjai a zenekarnak, mi is ebben a felállásban tekinthettük meg őket még tavaly, de a szemfülesebb rajongók idén is elcsíphették a turné budapesti állomását, ahol a Hate Eternal társaságában zúztak.

Nile – Vile Nilotic Rites
(November 01 – Nuclear Blast)

01. Long Shadows Of Dread
02. The Oxford Handbook Of Savage Genocidal Warfare
03. Vile Nilotic Rites
04. Seven Horns Of War
05. That Which Is Forbidden
06. Snake Pit Mating Frenzy
07. Revel In Their Suffering
08. Thus Sayeth The Parasites Of The Mind
09. Where Is The Wrathful Skies
10. The Imperishable Stars Are Sickened
11. We Are Cursed