„Mit keresek én itt?” – ez a kérdés sokunk agyában megfogalmazódott már különböző helyzetekben, rossz munkahely vagy épp egy megfáradt kapcsolat fordulópontjainál. A FLATBAND új dala pont az utóbbi esetekről szól, amikor az ember csak megszokásból van egy kapcsolatban és valójában már csak arra vár, hogy történjen valami, ami megtöri a rutint.

A 2009-ben alakult zenekar idén új arculattal jelentkezik: vizuálisan és zeneileg is átalakult stílusuk, az elektronikával ötvözött dalok mostantól magyar nyelven szólalnak meg. Március 14-én a Toldi Klubban egy ingyenes koncert keretében mutatják be első, 12 dalból álló albumukat, ahova különleges műsort ígérnek. A csapat számára mindig is lényeges volt, hogy a környezetvédelem, a tudatos életmód fontosságára felhívják a figyelmet – ezeket a témákat a debütáló nagylemez dalaiban is többször érintik.

Az emberi kapcsolatok nehézségeit boncolgató felvezető dalhoz tartozó videoklip Porkoláb Norbert (Bad Moon Films) munkája.„A Szólj  című dalunk azokról az esetekről szól, amikor ráébredünk, hogy már nincs értelme együtt lenni, így változásra van szükségünk. Vagy véget ér a kapcsolat, vagy egy  olyan fordulat következik be, ami újraszínezi a viszonyt és visszatér az élet az emberekbe. – mesél a videóról Wittinger Bálint – A klipben a fény-árnyék ellentétek dominálnak, amivel a tetőpontokat és a hullámvölgyeket akartuk szimbolizálni. Nagy hangsúlyt kapnak a színek is, amik az újjászületést képviselik. Sok kapcsolat klubokban kezdődik, így a klipet is ismert budapesti szórakozóhelyeken rögzítettük.”

FLATBAND korábban szerepelt a Ki Mit Tube versenyén és a Balcony TV-ben, de játszottak már a FISH!, az Enter Shikari és a Leander Rising előtt is. Legutóbbi, már magyar nyelven megszólaló számuk megjelent a Petőfi TV, Music Channel, Viva TV, Bravo Magazin felületein. 

​Jelenleg a Fran Palermoval turnéznak országszerte – a 10 állomás során érintik többek között Debrecent, Győrt és Kecskemétet is.

A Cseh Tamás program támogatásával rögzített bemutatkozó lemezük még a március 14-i ingyenes bemutató megelőzően elérhető lesz minden digitális zenei szolgáltatásban.