The Cosmic Cauldron címmel idén január elején jelent meg a melodikus prog-death metalt játszó Needless  zenekar második albuma. A sci-fi témájú lemezről most a japán kiadás bónusz dala, a Krononauta kapott új szöveges videót. A Krononauta nem más, mint a Chrononaut című számuk magyar nyelvű verziója, mely immáron digitálisan is elérhető az Uprising! Records jóvoltából.
Needless, 2004-ben Dánszentmiklóson alakult. Stílusuk tradicionális thrash/death metal, black és doom elemekkel vegyítve. A 2009-ben megjelent “Earthborn” EP-t követő hosszú szünet után 2014-re, az eredeti felállásban újjáéledvén (Bánfalvi László – basszusgitár, Bárány Tamás – gitár, Tóth Marci – gitár, Németh Zoltán – dob, Forczek Ádám – szöveg/ének), “The Dark Spirit of Ages” címmel, 2015 tavaszán egy öt dalból álló kislemezt készítettek, amely ingyenesen elérhető Bandcamp-en. Az EP felvételei a Denevér Hangstúdióban zajlottak Cserfalvi ‘Töfi’ Zoltán vezetésével, a borítót pedig Ömböli Tamás készítette. Ezzel a kiadvánnyal anno szerepeltek is a Rockpanoráma című műsorunkban.

Azóta Tóth Marci helyett már Fogl Botond gitározik a bandában, vele kiegészülve pedig a gyulai No Silence Sound Studióban Simon ‘Simi’ István vezényletével készült el az első Needless nagylemezt. Az album Heresy címmel 2019. június 23-án jelent meg, amelynek On A Journey Sublunaris dalához klip is készült. A videót a No Total Films stábjával forgatták, a drónfelvételek pedig Izlandon készültek az Alexander Schmidt Photography jóvoltából. The Cosmic Cauldron címmel pedig idén január 7-én jelent meg a csapat második nagylemeze.