Április 15-én immár huszonötödik nagylemezét jelenteti meg a Frontiersnél a skót Nazareth. A Surviving The Law a második album a sorban, amelyen már nem a zenekar emblematikus frontembere, az egészségügyi okok miatt az aktív énekléstől és turnézástól 2014-ben visszavonulni kényszerült Dan McCafferty, hanem utódja, Carl Sentance énekel. Utóbbi a 2018-as Tattooed On My Brainen debütált a banda mikrofonjánál. A felállás egyébként változatlan a négy évvel ezelőttihez képest: igaz, az eredeti felállásból már csak Pete Agnew basszer maradt, de fia, Lee Agnew pótolja az elhunyt Darrell Sweetet a dobok mögött, Jimmy Murrison már 1994 óta áll helyt a zenekarból kilépett gitáros, Manny Charlton helyett. Az első előzetes szerzemény, a Strange Days máris meghallgatható.




Azt pedig ne feledjétek, hogy a skót rocklegenda, amely az 1975-ös Hair of the Dog albummal szerzett magának nemzetközi hírnevet november 28-án visszatér Magyarországra, hogy nagyszabású koncertet adjon az A38 Hajón. Vendég a Lord Bishop Rocks lesz.

A skóciai Dunfermline városban alakult 1968 decemberében. A The Sadettes zenekar tagjaihoz, Dan McCafferty énekeshez és Manny Charlton gitároshoz csatlakozott Pete Agnew basszusgitáros és Darrell Sweet dobos. A mintát – mint a korszak annyi más bandájának – a The Beatles és a The Rolling Stones szolgáltatta, a nevüket a The Band együttes egyik dalából kölcsönözték. 1970-ben már Londonig merészkedtek, 1971-ben megjelent az első nagylemezük. A következő évben a Deep Purple előzenekaraként turnéztak, összebarátkoztak Roger Glover basszusgitárossal, aki a következő lemezük produceri munkálatait is elvállalta. Ezen a korongon (Razamanaz) találták meg igazi hangjukat. Joni Mitchell-feldolgozásukkal (This Flight Tonight) a világ szinte valamennyi slágerlistáját megjárták. Egy másik feldolgozással (Love Hurts) végleg stabilizálták helyüket a neves rockzenekarok ligájában, habár a szintén 1968-ban alakult négy stílusteremtő gigászhoz (Deep Purple, Led Zeppelin, Black Sabbath, Free) soha nem nőttek fel. A hetvenes évek végén őket is elérte a tagcserék miatti népszerűségvesztés, de a Nazareth működése folyamatos. Hazánkban első ízben 1983-ban jártak, ahol a soha meg nem valósult amerikai horrorfilm, A fenevad (The Predator) forgatása miatt szervezett hatalmas rockfesztivál húzóneveként csalogatták a tömeget Pilisborosjenőre, 1983. augusztus 13-án (igen, ahol a MAFILM az Egri csillagok című filmjét forgatta). A skót csapat fél évszázados fennállását turnéval ünnepli, amelynek hazai állomása november 28-án Budapesten az A38 Hajó.

A koncertre négy online vásárlási lehetőség is rendelkezésre áll a Livesound, az A38, a Ticketportal és a Ticket Express oldalain keresztül, illetve színes nosztalgiajegyek is elérhetőek lesznek a CD Pincében, a Lemezkuckóban, a Headbangerben és a H-Music Shopban (ex-Hammer Zenebarlang).

A koncert Facebook oldala

Nazareth – Surviving The Law
(Április 15 – Frontiers)

01. Strange Days
02. You Gotta Pass It Around
03. Runaway
04. Better Leave It Out
05. Mind Bomb
06. Sweet Kiss
07. Falling In Love
08. Waiting For The World To End
09. Let The Whisky Flow
10. Sinner
11. Ciggies And Booze
12. Psycho Skies
13. Love Breaks
14. You Made Me