2015. december 31-én a Los Angeles-i Staples Centerben 35 év után lezárta karrierjét minden idők egyik legsikeresebb rockbandája, a Mötley Crüe. Búcsúturnéjuk 2014 júliusában kezdődött, amivel az egész világot bejárták és összesen 164 koncertet adtak. A bulit teljes egészében rögzítették egy koncertfelvételhez, az egészestés koncertfilmet Észak-Amerika közel 250 kiemelt mozitermében június 14-én, kedden mutatták be először. Az év második felében pedig DVD és Blu-ray formátumban is megjelent a The End névre keresztelt 140 perces koncertfilm.

A pletykák azonban arról szólnak, hogy mégsem ez volt a Mötley Crüe vége.  Igaz, hogy 2014-ben egy szerződést is aláírt a Mötley Crüe négy tagja, hogy a The Final Tour után nem lesz több turné, de most már a Rolling Stone is megírta, hogy 2020-ban közös amerikai turnéra indul a Crüe, a Poison és a Def Leppard. Mindezt a 2020-ban szintén turnéra induló The Black Crowes menedzsere, Mark DiDia is megerősítette Howard Stern egyik élő közönség előtti műsorában, amikor a jövő évi nagy rockturnék sorában említette ezt a körutat is a Rage Against The Machine és az AC/DC visszatérése mellett.

Annak már október végén híre ment, hogy a Mötley Crüe egy 150 millió dolláros ajánlatot kapott az amerikai Live Nationtől, ami egy nagyszabású turnéról szólt, két feltétellel: Vince Neil énekesnek le kell adnia húsz kilót, és sem ő, sem Tommy Lee nem ihat alkoholt. Az énekes ezt nem sokkal később cáfolta, mondván, a The Dirt film premierje óta semmilyen formában nem is beszélt a többiekkel. Miután azonban egy netes oldalon rajongói petíció indult a Mötley visszatéréséért, amelyet később a banda hivatalos Twitterén is megosztottak, tényleg úgy tűnik: valami mozgásba lendült a háttérben.