Moral Hygiene címmel október elsején jelenik meg az Al Jourgensen vezette Ministry új albuma, a 2018-as AmeriKKKant lemez folytatása. Az új albumot ezúttal is Michael Rozon hangmérnökkel rögzítette a Ministry, Jourgensen saját építésű Scheisse Dog stúdiójában / “kreatív műhelyében”. Hasonlóan az összes többi Ministry albumhoz, az új dalok mindegyikét maga Jourgensen írta és adja elő; de ezúttal olyan neves vendégek szerepelnek a dal-kollekcióban, mint Billy Morrison (Billy Idol, Royal Machines), Cesar Soto (Man The Mute), John Bechdel (Killing Joke, Fear Factory), Roy Mayorga (Stone Sour, Soulfly, Nausea), Paul D’Amour (Tool, Feersum Ennjin), Arabian Prince (N.W.A.), Jello Biafra (Dead Kennedys) és a Flash nevű szitár-művész.

Az albumról tavaly már bemutatták az első számot Alert Level címmel, és nemrég a Good Trouble-t is közzétette a csapat a kiadványról. Most az Iggy Pop vezette The Stooges Search And Destroy alapművének új változata is meghallgatható. Az eredeti dal az 1973-as Raw Power című The Stooges lemez nyitó nótája volt.
A Ministry egy nagyszabású lemezbemutató turné során mutatja be az új dalokat, a következő felállás részvételével: Al Jourgensen (ének, gitár), Roy Mayorga (dobok), Paul D’Amour (basszusgitár), Cesar Soto (gitár), Monte Pittman (gitár), John Bechdel (billentyűk).

Az októberi észak-amerikai körút során el fognak hangzani az új nóták, valamint egyúttal megünneplik a klasszikus The Mind Is A Terrible Thing To Taste album megjelenésének 30. évfordulóját. A turnén az előzenekar a Helmet és a Front Line Assembly lesz.Ministry – Moral Hygiene
(Október 01 – Nuclear Blast)

01. Alert Level
02. Good Trouble
03. Sabotage Is Sex
04. Disinformation
05. Search and Destroy (The Stooges)
06. Believe Me
07. Broken System
08. We Shall Resist
09. Death Toll
10. TV Song #6 (Right Around the Corner mix)