Tavaly novembertől már sem Phil Demmel gitáros, sem Dave McClain dobos nem tagja a Machine Headnek. Miután Demmel és McClain bejelentette, hogy az őszi turné végén kiszáll a Machine Headből. Szeptember 28-án egy élő Facebook-videóban jelentette be Robb Flynn, hogy az októberben induló észak-amerikai turné vége után Phil Demmel és Dave McClain is elhagyja a zenekart. Demmel a frontember szerint szerdán mondta el döntését neki, másnap pedig McClain is bejelentette távozási szándékát. A csapat basszere, Jared MacEachern is majdnem hasonlóképpen döntött, de végül meggondolta magát.

Az oaklandi Sharkbite stúdióban mostanra már zajlanak a meghallgatások a Machine Headnél, Robb Flynn és Jared MacEachern basszusgitáros keresi a kilépését múlt ősszel bejelentő Dave McClain dobos és Phil Demmel gitáros utódját. A jelölteknek olyan dalokat kellett betanulniuk, mint a Locust, az Old, az Imperium, a From This Day, a Halo, az Aesthetics Of Hate és a This Is The End.

Robb Flynn egy videóüzenetet tett közzé, amelyben a Philék kiválását azzal indokolta, hogy emberileg és zeneileg is eltávolodtak egymástól, és hogy túl keményen irányította a csapatot, fojtogatva ezzel a társait.  

Dave McClain már javában dolgozik a Sacred Reich új stúdióalbumán, azt pedig ne feledjük, november 15-én Budapesten koncertezik majd a Sacred Reich. Az arizonai thrasherek a Purci Dance Party főzenekaraként érkeznek ismét Magyarországra. Utoljára 1991. június 17-én játszott Magyarországon a Sacred Reich, akik akkor a Sepultura és a Heathen társaságában léptek fel a PeCsa szabadterén. A sokáig inaktív, most azonban éppen egy új lemezzel stúdiózó arizonai thrasherek november 15-én végre visszatérnek hozzánk: a helyszín ezúttal a Dürer Kert lesz az idei Purci Dance Party főattrakciójaként. Phil Rindékhoz hamarosan további zenekarok is csatlakoznak majd, és nem árt megjegyezni, hogy a Sacred Reich dobosa ismét Dave McClain, akit 1996 környékén tőlük nyúlt le a Machine Head, és tavaly ősszel hagyta ott Robb Flynnéket.

Phil Demmel pedig azt a Bay Area thrash csapatot, a Vio-lence-t élesztette újjá, amelyben annak idején elsőként játszott együtt Robb Flynn-nel. A Vio-lence-nek két visszatérő bulija lesz áprilisban Oaklandben. A Metro nevű klubban április 13-14-én a csapat elejétől végéig eljátssza majd első nagylemezét, az 1988-as Eternal Nightmare-t, a tagságban pedig Sean Killian énekes, Phil Demmel gitáros, Perry Strickland dobos, Ray Vegas gitáros, illetve Deen Dell basszer játszik majd. Vagyis a banda legklasszikusabb felállásából egyedül Robb Flynn hiányzik, ami Demmel szerint nem véletlen.