My Midnight Things címmel jelenik meg június 15-én a kultikus amerikai metal csapat Lizzy Borden új albuma – 11 évvel a legutóbbi lemez, az Appointment With Death után. A Joey Scott dobos társproducerkedése mellett készített, Greg Fidelman (Metallica, Black Sabbath, Adele, U2) által kevert lemezről már megismerkedhettél két dallal, most pedig itt a harmadik előzetes nóta, a The Scar Across My Heart.

Az új anyag maszterelését Tom Baker (David Bowie, Rob Zomboe, Marilyn Manson, Tom Petty) végezte. A turnécsapat összeállítása még formálódik, de Lizzy természetesen ismét sok koncertet és főleg látványos fellépéseket tervez a lemez kapcsán. Most kiderült, hogy a hivatalos lemezbemutató bulit június 14-én rendezik meg, a las vegasi Hard Rock Live klubban. A rendezvényen a látogatók exkluzív CD-ket, LP-ket és különféle merch-termékeket vásárolhatnak.

A Lizzy Borden honnan máshonnan, mint Los Angelesből pottyant a rockzene palettájára a ’80-as évek elején, amikor például olyan bandák sokkolták a rajongókat, mint a W.A.S.P., a KISS, a Twisted Sister vagy éppen a Mötley Crüe. Az előbb említett csapatok felsorolása nem véletlen, ugyanis valahogy ezek keresztezéséből jött létre a Lizzy Borden, hiszen az extravagáns kinézet mellé olyan zene társult, mely nagyon jól olvasztotta egybe a kor rockzenéjére jellemző stílusjegyeket és hangzást.

Az 1983-ban alapított Lizzy Borden nevű csapatról már az nagyon sokat elmond, hogy nevüket (s egyben a frontember művésznevét) egy olyan lánytól kölcsönözték, aki a rideg szívű szülei lemészárlásával szerzett magának kétes hírnevet a tengerentúlon – az állítólagos rémtettet ugyanis puszta kézzel, egy baltával követte el több mint 100 évvel ezelőtt. Ennek megfelelően a Hollywoodból indult zenekar is a teátrálisan látványos, horror show-val körített rockbandák közé tartozik: a hőskorban a méregköpők, a művér és az egyéb borzongató performanszok a Lizzy Borden koncertek magától értetődő részét képezték.

Persze a csapat hírnevét nem csak az akkoriban szinte kötelező külsőségeknek, hanem a rendkívül karakteres énekhanggal rendelkező frontembernek köszönheti. Lizzy Borden hangja egyszerre éles és dallamos, és a sodró dallamokkal együtt képesek a legnagyobb sztárokat idézően fogós dalokat írni, mint például a Me Against the World, az American Metal, vagy a Master of Disguise. Ennek köszönhető, hogy – a Kiss-hez vagy például Alice Cooperhez hasonlóan – a Lizzy Borden dalai sem merültek feledésbe.

Lizzy Borden – My Midnight Things
(Június 15 – Metal Blade)

01. My Midnight Things
02. Obsessed With You
03. Long May They Haunt Us
04. The Scar Across My Heart
05. A Stranger To Love
06. The Perfect Poison
07. Run Away With Me
08. Our Love Is God
09. My Midnight Things (Reprise)
10. We Belong To The Shadows