Öt dal, öt hangulat, gyors és melodikus post-hardcore, friss hatásokkal és régi emlékekkel vegyítve – a budapesti Crashlander új anyaggal jelentkezik.

Megjelent a Crashlander második EP anyaga, amely a budapesti csapat harmadik zenei kiadványa. A Life is Strange címre keresztelt EP a gyors, energikus dalokra fókuszál, amelyben a klasszikus punk-rock bandák hangzása keveredik a melodikus post-hardcore stílusjegyekkel. A gitártémákra és énekdallamokra fókuszáló tételeket nem csak a Thrice és a Funeral for a Friend rajongóinak ajánljuk, hanem bárkinek, aki a kilencvenes évek dallamos punk-rock stílusán, vagy a kétezres évek post hardcore zenekarain nőtt fel.

A jelenleg projektbandaként működő Crashlander dalai többnyire évekkel ezelőtt fogantak, de új témák is bőven akadnak a lemezen – ezzel régi emlékek és friss hatások is keverednek az albumon. A borítón feltűnő Deadlander figura éppolyan különös és disszonáns a kisvárosi idillben, mint maga az élet, amely hozhat a közösségi csalódást (Reasons Unheard), beteljesült szerelmet (Alive), tehetetlenséget és elvágyódást (Save Us), vagy éppen olyan terheket, amelyeket az ember mások válláról emel át (Keresztek). A Keresztek című magyar nyelvű dal egyébként egy José González szerzemény alapos újraértelmezése (Crosses), amely eredetije az ihletforrásokhoz szorosan kötődik.

A házi felvételeket a Zsiráf Szand profi feje, Bodnár „Bogyó” Peti (Margaret Island, Hollywoodoo, Lóci Játszik) keverte és maszterelte végleges formára. Az album borítóját egy fiatal tehetség, Juhász Lali készítette, aki egyébként egy prominens hazai videojátékfejlesztő csapat 2D művésze. Az énekfelvételek előkészítésében Nagyváradi Nelli (Noa Énekstúdió) is részt vett.

A Crashlander „Life is Strange” című EP-je 2017 október 12 óta elérhető a banda Bandcamp oldalán, a Youtube csatornán pedig egy szöveges videó (Reasons Unheard) és a teljes album meghallgatható. A későbbiekben a népszerű online felületeken (pl. Spotify) is tervezzük megjelentetni az anyagot.

Bandcamp: crashlander.bandcamp.com

Youtube csatorna: www.youtube.com/crashlandermusic

Facebook oldal: www.facebook.com/crashlandermusic

Reasons Unheard szöveges videó: www.youtube.com/watch?v=DQkeoe3rVxM

Youtube Playlist: https://www.youtube.com/playlist?list=PLhEThKx526SN55kpjWq0TEP7UOjVODiFK