Korábban már a Rated X zenekar kapcsán említést tettünk, hogy az olasz Frontiers Records főnöke, Serafino Perugino hajlamos innen-onnan összetoborozni a kiváló muzsikusokat, hogy aztán valamilyen néven összehozzanak számára egy zenekart. A csóka újabb projektet kreált, ezúttal az amerikai énekes, Russell Allen-t (Symphony X, Adrenaline Mob) és a híres német basszusgitáros-producer, Mat Sinner-t (Primal Fear, Sinner) kérte fel, hogy alapítsanak egy új all-star formációt.

Ennek eredménye lett a Level 10 zenekar, melynek felállását Mat Sinner viszonylag rövid időn belül véglegesítette. A dobok mögött a basszer egykori Primal Fear-beli bandatársa, Randy Black foglal helyet; ritmusgitáron Sinner Voodoo Circle- / Silent Force-beli partnere, Alex Beyrodt; szólógitáron is egy nagyágyú, aki nem más, mint az ex-Helloween tag, Roland Grapow; billentyűkön pedig a Frontiers egyik producere, a többek közt a Hardline-ban is megfordult Alessandro Del Vecchio jutott szerephez. A Level 10 illusztris felállása mellett, a dalszerzési munkák során szintén neves zenészek voltak Sinner-ék segítségére; ilyen például Magnus Karlsson,Carsten Schulz, Sander Gommans és Amanda Somerville.

A Level 10 debütáló albuma Chapter One címmel január 23-án jelenik meg, a kiadó pedig nem is lehet más, mint a Frontiers Records. Végre megérkezett az első teljes dal is a készülő albumhoz Blasphemy címmel.

ARVE Error: The [[arve]] shortcode needs one of this attributes av1mp4, mp4, m4v, webm, ogv, url

Level 10 – Chapter One (Január 23 – Frontiers Records)

01. Cry No More
02. Soul Of A Warrior
03. When The Nighttime Comes
04. One Way Street
05. Blasphemy
06. Last Man On Earth
07. In For The Kill
08. Voice Of The Wilderness
09. All Hope Is Gone
10. Demonized
11. The Soul Is Eternal
12. Forevermore