2016 áprilisában sokakat meglepett, hogy a Leaves’ Eyes zenekar váratlanul menesztette Liv Kristine énekesnőt. A döntés azért is volt fura, mert a norvég Theatre Of Tragedy egykori énekesnője indította el a német székhelyű szimfonikus metal bandát még 2003-ban, ráadásul a banda főnöke, Alex Krull (Atrocity) nem más, mint Liv férje, vagyis élete párja. Ettől függetlenül lapátra került, a helyére pedig egy londoni illetőségű, finn születésű énekesnő, Elina Siirala (EnkElination) állt.

Elinával már 2016 őszén kiadtak egy Fire In The North című EP-t, a teljes értékű Leaves’ Eyes album pedig Sign Of The Dragonhead címmel holnap, január 12-én jelenik meg. Az új nagylemez producere Alexander Krull énekes volt, a borítót Stefan Heilemann (Lindemann, Epica, Kamelot stb.). készítette. Szintén ide kapcsolódik, hogy a Leaves’ Eyes immáron második alkalommal dolgozott együtt a London Voices csapatával. A világhírű kórus (Gyűrűk, Star Wars, A hobbit, Harry Potter, stb.) már a Leaves’ Eyes 2015-ös, King Of Kings című albumán is közreműködött. A nagyzenekari részeket mindenesetre ismét Victor Smolskira bízták.

A csapat tagjai Elina Siirala és Krull mellett továbbra is Thorsten Bauer és Pete Streit gitárosok, illetve Joris Nijenhuis dobos. A Sign Of The Dragonhead lemezről, már a harmadik dal is bemutatásra került.

Leaves’ Eyes – Sign Of The Dragonhead
(Január 12 – AFM)

01. Sign Of The Dragonhead
02. Across The Sea
03. Like A Mountain
04. Jomsborg
05. Völva
06. Riders On The Wind
07. Fairer Than The Sun
08. Shadows In The Night
09. Rulers Of Wind And Waves
10. Fires In The North
11. Waves Of Euphoria