The Missing Peace címmel 2017. október 13-án jelent meg a Frontiers kiadóhoz szerződött L.A. Guns tizenegyedik albuma, ahol 17 év után ismét együtt zenélt a ’80-as évek Sunset Stripjének két emblematikus figurája, Phil Lewis énekes és Tracii Guns gitáros. Lewis és Guns utolsó közös albuma a 2000-es Waking The Dead volt.

A folytatásra sem kellett sokat várni, The Devil You Know címmel 2019. március 29-én újabb L.A. Guns nagylemez került kibocsájtásra, és, hogy főhőseink továbbra sem lankadnak a dalszerzésben, Let You Know címmel idén májusban új nótával jelentkeztek. Phil Lewis énekes és Tracii Guns gitáros mellett Johnny Martin basszer, Ace Von Johnson gitáros és Scot Coogan dobos játszik a bandában. A zenekar már dolgozik a következő nagylemezen, amely idén év végén vagy 2021 elején kerülhet a boltokba.




Ugyanakkor az a faramuci helyzet állt elő, hogy jelenleg két L.A. Guns is létezik, a már említett Tracii Guns gitáros és Phil Lewis énekes vezette verzió, valamint a Steve Riley dobos irányította banda. Steve Riley 1985 és 1987 között a W.A.S.P. dobosa volt, majd az alakuló L.A. Guns tagja lett, jelenlegi csapattársai: Kelly Nickels basszer (szintén alapító tag), Scott Griffin gitáros és Kurt Frohlich énekes. Pletykák szerint a régi L.A. Guns-veteránként számon tartott Kelly Nickels basszerost korábban Phil és Tracii is megkörnyékezte, hogy térjen vissza hozzájuk, de nekik nemet mondott. Hamarosan megjelenő albumuk címe Renegades lesz. A lemezről elsőként a Crawl került bemutatásra, most pedig már a Well Oiled Machine is tesztelhető.







Abszolút nem újdonság, hogy egyszerre két verzió is létezik az L.A. Gunsból, hiszen a 2000-es években már megéltünk egyszer egy ilyen állapotot. Most ismét két inkarnációja van a legendás hollywoodi sleaze rock’n’rollereknek.