The Missing Peace címmel 2017. október 13-án jelent meg a Frontiers kiadóhoz szerződött L.A. Guns tizenegyedik albuma, ahol 17 év után ismét együtt zenélt a ’80-as évek Sunset Stripjének két emblematikus figurája, Phil Lewis énekes és Tracii Guns gitáros. Lewis és Guns utolsó közös albuma a 2000-es Waking The Dead volt.

A folytatásra sem kellett sokat várni, The Devil You Know címmel 2019. március 29-én újabb L.A. Guns nagylemez került kibocsájtásra, és, hogy főhőseink továbbra sem lankadnak a dalszerzésben, Let You Know címmel új nótával jelentkeztek. Phil Lewis énekes és Tracii Guns gitáros mellett Johnny Martin basszer, Ace Von Johnson gitáros és Scot Coogan dobos játszik a bandában. A zenekar már dolgozik a következő nagylemezen, amely idén év végén vagy 2021 elején kerülhet a boltokba.




Ugyanakkor az a faramuci helyzet állt elő, hogy jelenleg két L.A. Guns is létezik, a már említett Tracii Guns gitáros és Phil Lewis énekes vezette verzió, valamint a Steve Riley dobos irányította banda. Steve Riley 1985 és 1987 között a W.A.S.P. dobosa volt, majd az alakuló L.A. Guns tagja lett, jelenlegi csapattársai: Kelly Nickels basszer (szintén alapító tag), Scott Griffin gitáros és Kurt Frohlich énekes. Hamarosan megjelenő albumuk címe Renegades lesz.




Abszolút nem újdonság, hogy egyszerre két verzió is létezik az L.A. Gunsból, hiszen a 2000-es években már megéltünk egyszer egy ilyen állapotot. Most ismét két inkarnációja van a legendás hollywoodi sleaze rock’n’rollereknek.