Első önálló magyar koncertjét adja jövő nyáron a Papp László Sportarénában a System Of A Down. A zenekar eddig mindössze egy alkalommal játszott nálunk, de még sztárrá válásuk előtt, 1998-ban, a Slayer vendégeként. A csapat június 17-én, a Papp László Sportarénában lép fel a Live Nation szervezésében.

A SOAD óriási kereskedelmi sikereket ért el öt stúdióalbumával, amelyek közül három is rögtön az első helyen kezdett az amerikai Billboard albumlistán. A System Of A Down-t 4 Grammy-díjra jelölték, a B.Y.O.B. daluk pedig 2006-ban el is nyerte a díjat a legjobb hard rock felvételként. A System ezidáig több mint 40 millió lemezt adott el világszerte.

Az előzenekar a brazil Ego Kill Talent lesz, akik nemrég fejezték be második albumuk felvételeit, és lesz szerencséjük áprilisban a brazil stadionokban turnézni a Metallica és a Greta Van Fleet társaságában. Ezután májusban debütálnak az Egyesült Államokban, majd júniusban Európában lépnek fel.

A budapesti koncertre jegyek, valamint limitált számban VIP csomagok október 4-én 10 órától kaphatók a www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalakon keresztül.
A regisztrált Live Nation tagoknak már október 3-án 10 órától elővásárlási lehetőségük lesz.

A koncert Facebook oldala