Mindenki vendéglistás március első péntekén a budapesti Dürer kert kistermében. 3 hazai trió (a Billog, a Witch Bone Garden és a GYILKOS), illetve a horvát csajfrontemberes SHIN játszik egy ingyenes koncerten a postpunk-hardcore-stoner-metal halmazok hol szűkebb, hol tágabb keresztmetszetében. Találkozunk március harmadikán este nyolctól!

Visszatér Magyarországra a SHIN. A zágrábi HC-brigád nagyívű, lendületes zenéje önmagában súlyosan magával ragadó, de mindezt csak tetézi, hogy a műfajban eléggé szokatlan módon frontleánnyal lép fel. A törékeny Tea Čondrić énekes pedig nagydarab, mogorva, rommá varrt HC-hősöket megszégyenítően hörög, üvölt és énekel a színpadon. Mellette a négy fiú őrületes zúzdát produkál, úgyhogy nyugodtan kijelenthetjük: az alant hallgatható friss lemezét a napokban megjelentető SHIN nagy jövő előtt áll.

A GYILKOS a második stúziózása előtt élőben is megnézi, hogy működnek az új számai. A srácok egy amolyan Cancer Bats-szerű metalos, punkos mocskot játszanak, amiben van egy kis Kvelertak (ebből ered a bugi) és Red Fang is (ebből pedig a mélység és a súly). Szóval az érezhető volt, hogy van húzás a srácok zenei repertoárjában, ezért meglepetten konstatáltam a felém szűrődő dalokat. … Amúgy a mozgás nagyon rendben volt, a trióból pedig áradt egy nagyon szerethető kémia is. Mindenképpen be kell próbálni lemezen is.

A szintén trió BILLOG is színpadra lép. A 2002 óta létező zenekart aligha kell sokaknak bemutatni; feszes, zúzós hardcore/metaljukkal jó ideje terrorizálják a hazai klubhelyszíneket – természetesen a lehető legjobb értelemben. Fellépéseiket leginkább a nyers erő és a vibráló dinamika jellemzi, szóval nem igazán kell attól tartani, hogy a srácok mellé fognak beszélni.

A WITCH BONE GARDEN a kilencvenes évek grunge vonalán szörfölget punk attitűddel, amit koncertjeiken is igen jól hoznak. 2014-ben vették fel bemutatkozó anyagukat, 2015-ben turnéra indultak a Stubborn és a One Reason To Kiss társaságában. Első lemezük, az Experiment 2016 októberében jelent meg, amihez egy klip is társult, amit a Something’s Wrong With Me című számukra forgattak.