Kikerült a Sepulturából Jean Dolabella dobos, és egy mindössze húszéves brazil tehetség, Eloy Casagrande került a helyére – jelentette be Dél-Amerika leghíresebb metal zenekara. Casagrande mélyvízben debütál majd a csapatban, hiszen első koncertjeire az európai Thrashfest Classic turnén kerül majd sor.

Jean Dolabella 2006-ban, Igor Cavalera távozása után vette át a Sepultura dobszékét, békés körülmények között távozik a csapatból, bár a felek nem hozták nyilvánosságra, pontosan miért is kerül sor a szakításra: a szűkszavú közlemény szerint a jövőben személyes projektjeire kíván koncentrálni. Az mindenesetre bizonyos, hogy az ütősnek egy lábsérülés miatt több nyári koncertet is ki kellett hagynia. „Remek időket töltöttünk Jeannal”, teszi hozzá a történtekhez Andreas Kisser gitáros/főnök. „Két nagyszerű lemezt vettünk fel vele közösen, és számos olyan koncertet adtunk, amelyeknek helyük van a Sepultura történelemkönyvében. Csakis köszönetet tudunk mondani neki a részvételéért és azért az energiáért, amit a zenekarba fektetett az utóbbi években.

A São Paulóból származó, húszéves Eloy Casagrande az Arise-zal együtt született, és már tinédzserként, 2006-ban is megnyerte a Modern Drummer magazin Undiscovered Drummer versenyét. A Sepultura előtt a Glória nevű bandában dobolt. „Amikor megkaptam a felkérést a Sepulturától, lesokkolódtam”, mondja csatlakozásáról Eloy. „Évek óta a banda rajongója vagyok, hatalmas megtiszteltetés velük játszani.” „Biztos vagyok benne, hogy Eloy nagyszerű munkát végez majd a Sepulturában”, mesél Kisser. „Már most olyan muzsikus, akiben hihetetlen erő és technika rejlik, pedig még nagyon fiatal. Próbáltunk vele, és egyszerűen fantasztikus volt: a régi és az új anyagot is úgy játszotta, mintha már nagyon régóta itt lenne velünk. A Sepultura tehát újabb brazil dobostehetséget mutathat be a világnak.