1986-ban játszott először a német együttes itthon, az akkor még MTK-pályának hívott helyen, ahol ma a Hidegkúti Nándor stadion áll. November 18-án a Budapest Arénában bebizonyíthatják, hogy 70 felé is ugyanúgy dübörög a rock. 1986 pompás év volt ebből a szempontból, júliusban volt a legendás Queen-koncert a Népstadionban, augusztus végén a Scoprpions zárta a nyarat egy remek bulival a romos MTK-pályán, majd ugyanott az Iron Maiden bedurrantotta az őszt három héttel később.

Utána a Scorpions még járt errefelé 1990-ben, 1993-ban, 1999-ben, majd tíz év szünet után 2009-ben. Két évre rá megint jöttek, azt mondták, hogy ez a búcsúturné, de öreg rockereknél tudjuk, hogy megy ez, 2014-ben is csak visszatértek a nagy búcsú után újfent. Utoljára három évvel ezelőtt jártak mifelénk, egy világturné keretén belül. Az idei bulira még akad pár jegy, itt tudod vásárolni.




Már 50 év telt el azóta, hogy a fiatal Klaus Meine, Rudolf Schenker és Matthias Jabs a háború utáni bénultságból éppen csak magához térő Hannover utcáit rótták hangszereikkel és erősítőikkel.
Ebben az 50 évben Németország, de még inkább a kontinentális Európa legsikeresebb rockbandájává váltak, élő bizonyítékként arra, hogy nem csupán a VW, a Mercedes vagy a BMW versenyképes nemzetközi szinten, hanem a német klasszikus rockzene is. Számtalan banda, mint például a Smashing Pumpkins, a Green Day, a Korn, a System Of A Down vagy a Queensryche dolgozott fel Scorpions dalokat ez idő alatt. Csak magának a Rock You Like A Hurricane daluknak több mint 150 hivatalos feldolgozása létezik, különböző zenészek előadásában.




Egy Scorpions szintű karriert számokkal bemutatni szinte lehetetlen. Az egyetlen adat, amit mégis érdemes kiemelni, az a több mint 100 millió eladott lemezük. Ezért vált a Scorpions Európa legsikeresebb zenekarává.

De a számtalan arany- és platinalemez csak az egyik fele a Scorpions történetének. A másik oldalon a turnézás utáni változatlan vágyuk áll. Nincs még egy ilyen kaliberű rockbanda, amely ennyi időt töltött volna színpadon, és ilyen gyakran, mint a hannoveri csapat. Több ezer koncertet adtak már a bolygó minden szegletében, Rio de Janeirótól kezdve Tokión, Moszkván, Washingtonon és Dubajon át egészen Párizsig vagy Berlinig.

Rengeteg varázslatos koncertélményük van; néhányuk hallható lemezen, illetve filmen és videóklipben örökítették meg. Ezek azok a pillanatok, amelyek bebetonozták a Scorpions ismertségét, mint azon ritka bandák egyikét, amelyek a tömeg fölé tudtak emelkedni.

Ez az egyedülálló csapat a legújabb showjukkal november 18-án ismét látható lesz a Budapest Arénában!

A budapesti koncertre jegyek a www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalakon keresztül tudsz vásárolni.

A koncert Facebook oldala