A brit Placebo idén ünnepli első lemezük megjelenésének 20. évfordulóját, ennek örömére pedig egy világkörüli turnéval lepik meg rajongóikat. Emellett egy válogatás lemezt, valamint egy vadonatúj EP-t is megjelentetnek, és mind a két anyag egyszerre, október 7-én kerül majd a boltokba. A válogatást A Place For Us To Dream címre keresztelték, és a banda lenyűgöző karrierjének legfontosabb dalait tartalmazza majd, többek között a Bruise Pristine, Come Home, Teenage Angst, Nancy Boy, Every You Every Me, Pure Morning, The Bitter End, Meds, For What It’s Worth vagy a Too Many Friends is megtalálható lesz az albumon. Az új EP a LIfe’s What You Make It címet viseli és 8 dalt tartalmaz majd, amelyeket az az Adam Noble felügyelete mellett rögzítettek, aki a Red Hot Chili Peppers mellett a U2-val, a Muse-zal és Robbie Williams-szel is dolgozott már együtt. A zenekar március 11-én jelentette be közösségi oldalain, hogy a világ minden pontjára ellátogatnak. A 20 Years of Placebo című turné október 13-án indul Dániában, az európai rész december 15-én zárul a londoni Wembley Arénában. Szerencsére a listán Magyarország is helyet kapott, így november 11-én a Live Nation szervezésében a budapesti Papp László Sportarénában a magyar rajongók is láthatják a bandát, akik 2014 után térnek ismét vissza hazánkba.

Brian Molko énekes és Stefan Olsdal zenei mindenes formációja többször járt már Magyarországon, ezen belül a Sziget fesztiválon ötször (2001, 2006, 2009, 2012, 2014) játszottak. A Placebo tavaly év végén MTV Unplugged címmel akusztikus albummal jelentkezett. A Placebo ősszel a teljes repertoárjából játszik.

A wales-i The Joy Formidable lesz a Placebo előzenekara a jubileumi turnén! Turnéztak már Sir Paul McCartney-val és a Foo Fighters-szel is, olyan producerekkel készítették albumaikat, mint Alan Moulder (The Killers, Nine Inch Nails, The Smashing Pumpkins), Rich Costey (Muse, Foo Fighters), vagy a Grammy-díjas Andy Wallace.

Az eddig 35 állomásos turnéra a jegyértékesítés március 16-án kezdődött. A magyar koncertre a www.livenation.hu oldalon keresztül. 3 különböző ülőjegy, valamint sima állójegy lesz megvásárolható a budapesti bulira.

A koncert Facebook oldala

{vembed F=1006694302701439}