Bizony, lesz idén is Paganfest! Idén a Diesel Klub ad otthont az eseménynek szeptemberben 28-án, egy hétfői napon. Az esemény headliner bandája a Korpiklaani lesz, míg a magyar folk metal színteret a Dalriada képviseli; Tadeuszék ősszel jelentetik meg új, Arany-album című lemezüket. Rajtuk kívül a német lovascsapat, a Die Apokalyptischen Reiter teszi tiszteletét az estén, valamint itt lesz a skót kalóz metal brigád, az Alestorm is, akik módszeresen folytatják a világ leigázását Budapesten; reméljük, nem fosztják ki a Dürert a buli után, mint a régi tengeri martalócok, höhöhö. 🙂

A fellépők között szerepelnek olyan nevek, akik korábban már jártak nálunk, így például a Korpiklaani az első Paganfest alkalmával aratott elsöprő sikert a Petőfi Csarnokban, idén pedig a nyár elején megjelenő új anyagukat mutatják majd be, amely a Karkelo címet viseli. Itt lesz az Alestorm, akiket a Ragnarök’s Aaskereia névre keresztelt tavaly őszi buli alkalmával láthatott először a hazai közönség. A skót kalóz metal csapat június elején adja kiBlack Sails At Midnight című friss korongját. Jönnek az apokalipszis lovasai is! Aki látta már őket koncerten, az tudja, hogy mekkora show-t képesek adni és hogy kihagyhatatlan a fellépésük! A svéd death metal legendás formációja, az Unleashed; a Nuclear Blast új üdvöskéje, az Ex Deo és az önmagát kalóz thrash metalként aposztrofáló Swashbuckle is fellép majd ezen az estén. A Nuclear Blast új üdvöskéje nemcsak kalóz metalban utazik. Saját bevallásuk szerint mindezt ötvözik némi hardcore ízzel is, s sokan már most olyan csapatokhoz hasonlítják őket, mint az Anthrax, a Slayer vagy az Exodus. Érdemes lesz tehát eljönni a Paganfestre, már csak azért is, hogy kiderüljön, valóban igazak-e a hírek a fenti csapattal kapcsolatban. Mindezt az idén júliusban megjelenő, Back To The Noose című lemezük bemutatásával fogják majd bebizonyítani a Diesel közönségének.

Szóval, minthogy a jegyek már kaphatók, megéri lerohanni a pénztárakat, hiszen a tavalyi évhez hasonlóan idén is nagy durranásnak ígérkezik a Paganfest.

A limitált darabszámú (999 db) belépő 5990 HUF-ért megvásárolható az összes rock/metal boltban (Hammer Zenebarlang, CD Pince, Headbanger, Viking, Shark, Rockpark) elővételben szeptember 1-ig.

További fellépők és fontos infók:
Paganfest
Korpiklaani – Die Apokalyptischen Reiter – Alestorm – Dalriada – Unleashed – Ex Deo – Swashbuckle
2009. szeptember 28., hétfő
Helyszín: Budapest, IX. kerület, Diesel Klub (volt E-Club), Népligeti út 2.
Kapu: 19:00
Beugró: Az összes rock/metal boltban (Hammer Zenebarlang, CD Pince, Headbanger, Viking, Shark, Rockpark)
Elővételben: május 15.-től szeptember 1.-ig: 5990 Ft