Bár minden idők első heavy metal zenekara, a Black Sabbath végérvényesen visszavonult, 2017 novemberében a banda frontembere, Ozzy Osbourne pedig még idén tavasszal jelentette be, hogy az összes 2019-es turnédátumot kénytelen 2020-ra áttenni, egy januári balesete miatt, amelynek következtében 15 csavar került a gerincébe. Kiderült, hogy a teljes gyógyulásához több időre van szüksége, ezért másodízben is elhalasztotta a 2020 elejére átpakolt koncertjeit. A Judas Priesttel közös Európa-turné 2020. január 31-én startolt volna Nottinghamben, és tartott volna egészen március 16-ig.

Most végre megérkeztek a friss koncertdátumok, 2020 októberére, novemberére, decemberére. Az nem változott, hogy a turné különleges vendége az 50 éves jubileumát ünneplő Judas Priest lesz. Sajnos magyar koncert nem lesz, hozzánk legközelebb Prágában 2020. november 13-án lesz az Ozzy & Judas Priest koncert, Bécsben pedig november 16-án, de az összes dátumot közöljük. A korábban megvett jegyek mind érvényesek, de vissza is válthatók a vásárlás helyén.

OZZY OSBOURNE
vendég: JUDAS PRIEST

UK/Europe Tour 2020

Október
23 Newcastle, Utilita Arena, UK
25 Glasgow, SSE Hydro, UK
28 London, The O2, UK
31 Birmingham, Resorts World Arena, UK

November
02 Manchester, Manchester Arena, UK
05 Dublin, 3Arena, Ireland
08 Nottingham, Motorpoint Arena, UK
11 Dortmund, Westfalenhalle, Germany
13 Prága, O2 Arena, Czech Republic
16 Bécs, Stadthalle, Austria
19 Bologna, Unipol Arena, Italy
22 Madrid, WiZink Arena, Spain
24 Zürich, Hallenstadion, Switzerland
26 München, Olympiahalle, Germany
28 Mannheim, SAP Arena, Germany
30 Berlin, Mercedes-Benz Arena, Germany

December
03 Hamburg, Barclaycard Arena, Germany
05 Stockholm, Friends Arena, Sweden
07 Helsinki, Hartwall Arena, Finland

Az énekes szerencsére a betegállomány alatt sem tétlenkedett. Hangja nemrégiben a rapper Post Malone friss dalában, a Take What You Wantban hallható, amely az amerikai listák nyolcadik helyére is felkúszott – Ozzy utoljára 1988-ban jutott fel a kislemezek Top 10-jébe odaát, a Lita Forddal közös Close My Eyes Foreverrel, akkor szintén a nyolcadik helyre. Még ennél is érdekesebb, hogy az együttműködés folyománya egy új Ozzy-lemez lett.

Az új Ozzy album felvételei Los Angelesben zajlottak, a dalokban Andrew Watt producer gitározik, a basszusgitárt a Guns N’ Roses-ból ismert Duff McKagan kezeli, dobokon pedig a Red Hot Chili Peppers-ből Chad Smith játszik. A lemez címe Ordinary Man lesz, az Under The Graveyard című friss szerzemény pedig már meg is hallgatható. A dal zenéjét és szövegét Andy Watt írta, de voltak szerzőtársai is, a dalszerző-énekes Ali Tamposi, valamint a Red Hot Chili Peppers dobosa, Chad Smith, akinek a keze már a Take What You Want dalban is benne volt. A nóta keverését Alan Moulder (Nine Inch Nails, U2, Queens Of The Stone Age stb.) volt. Zakk Wylde gitáros nemrég egy interjúban arról nyilatkozott, hogy ez az új lemez nélküle született meg.