Izgalmas szombat estének nézünk elébe október 21-én, a fővárosi S8 Underground Clubban.  A német Vendetta és a kanadai Dark Ministry közös turnéjával Magyarországot is útba ejti. A heavy- és thrash-metal estet öt hazai banda is kiegészíti, megfűszerezve egy kis stoner, groove, grindcore és punk stíluskeveréssel. Nem kell megijednie azoknak, akik  ezek után még bírják energiával, a koncertek után nem maradhat el a hajnalig tartó rockbuli.

A Red terem színpadán kezdésként az egri székhelyű Inhumen zenekart láthatjuk. Magyar metállal, magyar nyelvű dalokkal és magyar indulatokkal érkeznek. A 2014-ben kiadott demójukat később újravették egy beugrós énekessel, és EP-ként adták ki. 2017 második felében kialakult a teljes koncertképes felállás és újabb EP látott napvilágot, Embertelen címmel. Következő projektként nagylemezt várhatunk tőlük, 2018-ban.

2013-ban a Csepel Zeneművek egyik próbatermében három zenész nekiállt a Green Hell zenekar stílusalakításának, majd megszülettek az első dalok alapjai. Két évvel később, tagcserék és bővülés után kiadták első demójukat, valamint első albumukat Túlzások nélkül címmel. Az új próbatermüknél létrehoztak egy saját klubot is, ahol nyilvános, családias próbákat tartanak. Második albumuk Zárkózz fel! címmel látott napvilágot idén tavasszal.

A budapesti Dope Valley triója 2016-ban állt össze. Műfajukat a stoner és grunge stílusjegyei írják le leginkább, tiszta énekkel és fülbemászó dallamokkal keverve. Első EP-jük három száma az alakulás évének decemberétől elérhető a zenekar Bandcamp oldalán.

Kanadából érkezik hozzánk turnéja keretében a Dark Ministry zenekar. Stílusában a heavy metal keveredik thrash-, death- és groove metallal, így garantáltan nem bírjuk ki a koncertet fejrázás nélkül. 2017 márciusában kiadták első EP-jüket The Sermon Begins címmel, valamint a folyamatos dalírásnak köszönhetően hamarosan debütál első nagylemezük is.

A Nucleanus zenekar tagjai már igen régóta zenélnek együtt. Kezdetben más bandákban, thrash vonalon mozogtak, de ahogy megismerkedtek a grindcore stílussal, kialakult a műfaj iránti vonzalom. Útjaik többször különváltak és találkoztak, majd 2011 óta próbálnak igazán a Nucleanussal. Az évek során összeszedett ötletekből, egyedi stílusukból összeállított programmal érkeznek. Fő céljuk, hogy stúdiófelvételekkel és kristálytiszta hangzással legyenek megörökítve a “zenei agymenéseik”.

A Vendetta az egyik legtermékenyebb “jó öreg német” thrash zenekarnak minősül. 1984 óta négy demón, számtalan profi videón és öt nagylemezen vannak túl. Öt állomásos turnéra indultak a kanadai Dark Ministry zenekarral, melynek keretein belül hazánkat is útba ejtik.

A Türböwitch névre hallgató halálbrigádot két ivócimbora hozta létre még 2016 nyarán. A szesznek, a ’80-as éveknek és a punk kultúra igaz szellemének áldozó ötös számára – elmondásuk alapján – semmi sem szent, és akinek ez nem tetszik, az mehet melegebb éghajlatra. Első EP-jüket 2016 augusztusában mindössze 24 óra alatt írták és vették fel. Egy évvel később debütált első albumuk tizenegy számmal, ami az EP címét, a Napalm to Posers-t viseli.

Metal Storm:
2017. október 21.  (szombat)
Kapunyitás: 15.00
Koncertkezdés: 20.00
Program: Vendetta (D) | Dark Ministry (CDN) | Green Hell | Dope Valley | Nucleanus | Türböwitch | Inhumen
Belépő: 1500 Ft

Esemény:
https://www.facebook.com/events/1830817310281701

Inhumen:
https://www.facebook.com/Inhumen/

Green Hell:
https://www.facebook.com/GreenHellBudapest/

Dope Valley:
https://www.facebook.com/dopevalley/

Dark Ministry (CDN):
https://www.facebook.com/darkministry/

Nucleanus:
https://www.facebook.com/nucleanus/

Vendetta (D):
https://www.facebook.com/Vendetta.official.Thrash.Metal.Page/

Türböwitch:
https://www.facebook.com/turbowitch666/

Írta: Szabó Livia