Januártól stúdiózik az esseni thrash banda,  Kreator, hogy felvegye legújabb anyagát. Az egyelőre még cím nélküli lemez 2012 tavaszára várható, a producer Jens Bogren.

Remekül haladunk a dalokkal, és azt hiszem, nem áll messze a valóságtól, ha azt mondom: ez lesz az eddigi legepikusabb albumunk”, mondja Mille Petrozza énekes/gitáros. „Akadnak rajta klasszikus elemek, sok tradicionális metal, és természetesen egy hatalmas dózisnyi thrash is. A zenekar minden tagja roppant izgatott, már a demók is gyilkos módon szólnak. Körülbelül tíz nótán dolgozunk. A szövegekről egyelőre korai lenne beszélnem: sok minden elkészült, de folyamatosan változnak.”

A lemezborítót Wes Benscoter tervezi majd, akinek olyan borítók kötődnek nevéhez, mint például a Slayer Divine Intervention és Undisputed Attitude albumai. Mille szerint ezen a téren igazi őrült dolgok várhatóak a csapattól.

A nyár elején a csillebérci MetalFesten megfordult Kreator legutóbb 2009 elején adott ki lemezt Hordes of Chaos  címmel, és nagyjából két évtizede nem söpörtek be annyi elismerést, mint azzal a koronggal.