Egy hét és ismét hazánkba látogat az Ensiferum. Az Ex Deo társaságában megrendezésre kerülő koncert, a múlt héten nyitott Barba Negra Track Színpadán lesz. 

Az 1995-ben indult Ensiferum a skandináv folk zenekarok egyik legsikeresebbike. Dallamos folk metal zenéjükben hagyományos finn hangszereket ötvöznek agresszív metal hangzással, évtizedek óta kitartó népes rajongótábort gyűjtve maguk köré. A 2015-ben kiadott One Man Army című lemezük Finnországban az 1. helyig menetelt, míg Németországban a 15. helyet gyűjtötte be a slágerlistán. Hasonlóan sikereket érhet el a Two Paths címmel 2017. szeptember 15-én megjelent Ensiferum lemez is, melynek lemezbemutató turnéjával hozzánk is eljönnek márciusban. Vendégzenekaruk a Kataklysm-vezér Maurizio Iacomo másik csapata lesz, a 2008-ban beindított Ex Deo. A koncert május 8-án lesz a Barba Negra Trackben.

A koncert Facebook oldala

Az Ensiferum 2016-os magyarországi koncertjéről ITT olvashattok egy beszámolót, míg Petri Lindroos, a banda énekes/gitárosa ITT adott anno interjút a Rockvilágnak.