A következő időszakban jelentősen felpörögnek az események a Gorilla psychobilly trió körül, akik a műfaj magyarországi úttörői és a 90-es évek végén meghódították a Sziget közönségét és a nemzetközi psychobilly színpadokat egyaránt. Felrajzolták országunkat a műfaj térképére a legnagyobb nemzetközi nevek közé feltornázva magukat. A műfajon belül a zenekar sajátos stílust képvisel, valahol a rock, a rockabilly/rockandroll és a kemény psychobilly alkotta háromszög fókuszpontjában vannak, dallamos, ugyanakkor dögös, kidolgozott, gitárcentrikus és húzós psychobillyt tesznek a hallgatóság elé. A zenekar nagybőgősének fénysebességű és virtuóz játéka már-már külön látványosságszámba megy.

A 90-es évek végén a magyar kiadók pop- és diszkócentrikussága miatt a Gorilla külföld felé kényszerült. A zenekarnak két angol nyelvű stúdióalbuma jelent meg a német Crazy Love Records kiadásában. A “Too Much For Your Heart” 1998-ban, és a “Genetic Joke” 2000-ben. Az első albumukon egy eldugott feldolgozás, a “Szóljon hangosan az ének” 1999-ben  Sziget himnuszává vált

2001-ben Pete Gorilla, a gitáros/énekes külföldre költözött, és emiatt a zenekar átmenetileg beszüntette működését, ám 2009-ben hazatért, és ismét játszani kezdtek. Több teltházas koncertet adtak a budapesti klubokban, de mellette visszatérő koncertjeikkel bejárták Ausztriát, Németországot, Finnországot, Spanyolországot, Belgiumot, Ukrajnát és még Brazíliában is adtak két koncertet. Mindig is eltökélt szándékuk volt, hogy végre a magyar közönségnek tudjanak játszani – magyarul. -, hiszen korábban, kényszerűségből angolul kellett dalokat írniuk. Az elkövetkezendő hónapokban több új dalt is rögzítenek, és a korábbi, sikeres dalok közül is újrajátszanak jó néhányat, természetesen magyarul, hiszen a Gorilla számára a dalszövegek  – sokszor elgondolkodtató vagy éppen tréfásan borzongató mondanivalója – legalább annyira fontos, mint maga a zene és a színpadi megjelenés. A legjobb dalok kapcsán videó készítése is szóba került. Új album kiadására egyelőre nem valószínű, hogy sor kerül, a friss felvételek és videók a világhálón kerülnek megosztásra.

Mindezek mellett igen jelentős hazai koncertaktivitásra lehet számítani, és a tervek szerint több, nagy nyári fesztiválon is várható a zenekar felbukkanása. Közben elindult csapat hivatalos Youtube csatornája, ahova fel fog kerülni minden eddig rögzített Gorilla dal.

www.facebook.com/gorillapsycho