Még a koronavírus hazai berobbanása előtt, tavaly márciusban adtunk hírt arról, hogy Tony Banks, Mike Rutherford és Phil Collins, vagyis a prog rock legenda Genesis tizenhárom év szünet után újra mozgásba lendül, első megmozdulásként pedig november-december tályán a brit szigeteket tervezték körbe járni. A The Last Domino? nevet viselő turné elsőként tíz koncertből állt volna, de a hatalmas érdeklődés miatt ezt megtoldották még további hat állomással.

Végül a jól ismert okok miatt a bulikat idén áprilisra halasztották. A jelenlegi helyzet azonban ismételt módosítást igényelt, ezúttal 2021 szeptember-októberre, remélhetőleg addigra rendeződni fog a járványhelyzet, a megváltott jegyek érvényesek a későbbi koncertekre is.

Ami pedig a zenészeket illeti, a zenekar 1967-ben alakult, és a mostani, egyelőre miniturnét az 1977 és 1996 között aktív triófelállásban csinálják meg. Azaz Phil Collins énekes-dobossal, Tony Banks billentyűssel és Mike Rutherford gitáros-basszusgitárossal. Tehát sem Steve Hackett, sem Peter Gabriel nem csatlakozik a trióhoz, de így is izgalmasnak ígérkezik a felállás. A dobok mögött például Phil Collins fia, Nic ül majd, persze feltehetőleg apucival felváltva teszik mindezt, gitár-basszusgitár fronton pedig hagyományosan Daryl Stuermer erősíti a zenekart.