A Blues Pills és a Dead Lord is másodszor érkezik Budapestre. Előbbi augusztus 13-án a Barba Negra Track színpadán, míg utóbbi október 11-én a Dürer Kertben játszik. Lady In Gold címmel augusztus 5-én jelenik meg a klasszikus blues rockot játszó és egy döbbenetesen jó hangú frontcsaj vezette Blues Pills második albuma. Az Elin Larson svéd énekesnő vezette csapat tavaly júniusban Budapesten is bemutatkozott élőben, hamarosan pedig újra láthatjuk őket!

Ha szereted a svéd Graveyard-féle, mélyen a ’70-es években, avagy a ’60-as évek végi világban gyökerező muzsikát, képzelj hozzá egy varázsos hangú blues/soul énekesnőt, és máris sejtheted, milyen a Blues Pills. A Svédországban székelő csapat ritmusszekcióját eredetileg két amerikai féltesó alkotta, akik 2012 elejéig a pszichedelikus retró rocker Radio Moscow-ban játszottak, a gitáros egy tizenéves francia srác, Dorian Sorriaux, az őrületes hangú énekesnő, Elin Larsson pedig svéd. A csapat tavaly nyári koncertjein már az egykori Truckfighters dobos, André Kvarnström játszott a csapattal, aki aztán hivatalosan is átvette Cory Berry helyét.

❑ A Hammer Concerts bemutatja: 
Blues Pills + vendégek
2016.08.13. szombat
Budapest
Barba Negra Track Terrace

❑ Jegyek: elővételben augsuztus 1-ig : 4000 Ft
Augsuztus 2-től és a helyszínen: 5000 Ft
Blues Pills / Dead Lord kombinált jegy: 6000 Ft
Jegylinkek: track.barbanegra.hu/blues_pills_20160813
track.barbanegra.hu/bluespills_deadlord_kombinaltjegy_20160813

Új videóklippel jelentkezett a svéd klasszikus hard rocker Dead Lord, s egyúttal az is kiderült, hogy októberben az első önálló turnéjukkal is útba ejtik Budapestet. A márciusban az izlandi The Vintage Caravan társaságában nálunk is bemutatkozó és leginkább a Thin Lizzy-vel rokon zenei világú régisulis négyes ezúttal is a Dürer Kertben lép majd fel, és az október 11-én esedékes bulin ott lesz még az énekesnős, régisulis heavy metal játszó göteborgi Night Viper, valamint a klasszikus metalt nyomató madridi lánybanda, a Lizzies. Az új Dead Lord videóklip a tavaly kiadott második albumuk, a Hands Held High lemez Don’t Give A Damn dalához készült.

❑ A Hammer Concerts bemutatja: 
Dead Lord, Night Viper, Lizzies 
2016.10.11. kedd
Budapest
Dürer Kert Room 041

❑ Jegyek: elővételben: 2000 Ft
Augsuztus 2-től és a helyszínen: 2500 Ft
Blues Pills / Dead Lord kombinált jegy: 6000 Ft
Jegylinkek:
track.barbanegra.hu/bluespills_deadlord_kombinaltjegy_20160813