A Metal Blade-nél hozta ki még év elején új nagylemezét, a The Long Road Northot a svéd Cult Of Luna. A zenekar október 17-én Budapesten is fellép: a helyszín az Akvárium lesz, és Perssonék mellett a Caspian és a Birds In Row is ott lesz majd. Az esemény egyik érdekessége, hogy az előadók olyan speciális látvány- és élményvilággal készülnek, amit csak nagyobb nemzetközi fesztiválok esetén szokhattunk meg tőlük.

Az apokaliptikus élő előadásairól ismert sötét posztmetal Cult of Luna a mostani turnéja előtt már több mint két és fél éve nem állt színpadon, úgyhogy elsöprő energiákra számíthatunk tőlük hétfő este. A zenekar dobosa, Thomas a Phoenix turné miatt nem tud részt venni a koncerteken, így a turnén Christian Augustin helyettesíti, mellette pedig Daniel Berglund lesz a másoddobos. A banda idén februárban a The Long Road North albumával immár sorban a nyolcadik lemezét adta ki.

A Caspian közel 5 év csend után a posztrock, a metal, a shoegaze, az elektronika, a zaj, a minimalizmus és az ambient zene varázslatos keveredését hozza el, a Birds in row pedig a francia hardcore punk vonalat erősíti – ők egyébként a Covid előtti hetekben játszottak legutóbb az Alcest és a Kælan Mikla társaságában az A38 Hajón.

A koncert Facebook oldala