Június 13.-án a belvárosi Cinema Rock Cafe-ban fog játszani az osztrák illetőségű progresszív rockot játszó Blank Manuskript és a Mind[s]peak zenekar. Mind[s]peak-ék Bécsből jönnek, múlt évben jelent meg bemutatkozó albumuk Pictures címmel. A női frontemberrel kiálló banda saját muzsikáját progos alternatív rockzenei mixként definiálja.

A Blank Manuskript egy hat tagú banda Salzburg-ból. Őket a komplex ritmusok és jól felépített struktúrák jellemzik, sokszor hasonlítják hangzásukat a Pink Floyd-hoz, vagy a Camel-hez. A csapatnak eddig két stúdió albuma jelent meg, az első Tales from an Island címmel 2009-ben, majd a kettes számú A profound Path címmel 2013-ban. 
Jelenleg a harmadik album utolsó simításait végzik, mely hamarosan megjelenik majd. A címe várhatóan: The Waiting Soldier lesz.

A csapatok a budapesti székhelyű Solidity zenekarral karöltve lépnek majd színpadra, akik jelenleg az első albumuk munkálatain dolgoznak, mely várhatóan szeptemberben lát majd napvilágot. Stílusukban erőteljesen ötvöződik a thrash-US power-death riffelés és vokál, melyet meg-megszakít, vagy éppen gyökerestől felfordít egy csipetnyi progresszivitás. A dalok egy része demo formátumban jelenleg is elérhető a facebook oldalukon keresztül.

Műsor:
22.30 – 23.30 : Blank Manuscript
21.30 – 22.15 : Solidity
20.30 – 21.15 : Mind[s]peak

Zenekari hozzájárulás: 1000 Ft

A koncert Facebook oldala

Linkek:

https://mindspeak.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/mindspeakmusic/