Két évvel ezelőtt rendezték meg első alkalommal a Billentyűsök Éjszakáját.
Az egyedi koncert nagy sikert aratott a rajongók körében főleg, hogy a fellépő, Benkő Lászlón, Závodi Gáboron, Gidófalvy Attilán, Berkes Gáboron, Jankai Bélán és Pálvölgyi Gézán kívül a hazai zenei élet meghatározó énekesei is színpadra léptek. A fináléban együtt énekelt Demjén Ferenc, CharlieTakáts Tamás, Vörös István, Demeter György, Pohl Mihály, Patkó Béla (Kiki) és Miller Zoltán.

A billentyűvarázslókhoz beszállt Madarász Gábor szólógitárosként, Zsoldos Tamás basszusgitárosként és Szentmihályi “Michel” Gábor dobosként. A feledhetetlen zenei kavalkádot fűszerezte, a kiváló hang-fény és pirotechnika színpadi alkalmazása.
Idén április 24-én újra részesei lehetnek ennek a zenei csemegének, akik ellátogatnak a Budapest Sportarénába. Idén Rúzsa Magdi, Frenreisz Károly, Varga Miklós és újabb billentyűs Lerch István is színpadra lép. „Két évvel ezelőtt is fantasztikus volt egy színpadon állni, ám most hogy újra találkoztunk gyermeki örömmel üdvözöltük egymást. Az esten fellépő billentyűsök között sikerült olyan összhangot kialakítani, amelyben nem a versengés, hanem a közös alkotóunka és a harmonikus hangzás az elsődleges szempont. Ez a baráti, alkotó légkör a mai acsarkodó világban pedig igazi kincs.” – nyilatkozta a Napi Ásznak Benkő László. Az Omega billentyűse hozzátette, biztos benne, hogy az eseten fellépő Lerch István is ezt a kitűnő hangulatot erősíti majd.
„Mi leszünk a kampánycsend hangja.” – mondja viccelődve Jankai Béla utalva arra, hogy 2010-es országgyűlési választások második fordulója előtti estén állnak színpadra. „Mi a jó zene pártján állunk, aki pedig egy zenei stílusokban gazdag koncertre vágyna, azt szeretettel várjuk a Billentyűsök Éjszakáján. A fellépők száma folyamatosan bővül, egy biztos én nem hagyom ki ezt a jó bulit” – nyilatkozta a Prognózis billentyűse.

Forrás: Napi Ász, Jankai Sebastian (Breakthru)