Bár idén ünnepli 40. születésnapját a thrash legenda Anthrax, a jubileumi turnét egy 28 dátumos, teljes európai headliner turnéval egészítik ki 2022 őszén. Az estén az Anthrax legénysége – Joey Belladonna (ének), Scott Ian (gitár), Frank Bello (basszus), Charlie Benante (dob), és Jon Donais (gitár) – a teljes négy évtized munkásságát előveszi, rajongói kedvencektől az igazi ritkaságokig. Vendégeik a pont feleannyi idős speed / thrash / crossover brigád, a Municipal Waste lesznek, mi pedig egy remek Halloween éjszakát tölthetünk el velük, október 31-én a Barba Negrában. A jegyértékesítés augusztus 20-án, 11 órakor indul!

“Jó rég nyomtuk a rock’n’roll-t Európában, az biztos…” – mondta Charlie Benante dobos “…de most végre visszatérhetünk hozzátok bepótolni mindazt, ami az elmúlt időben kimaradt. Mivel 2022 előtt biztosan nem tudunk odautazni, lesz időnk gondoskodni róla, hogy minden egyes koncert eseménydús és emlékezetes legyen számotokra. Nem egyszerű ünneplés lesz ez négy évtized dalaival, hanem igazi történelmi utazásban lesz részetek! Alig várom, hogy lássam a sok vidám arcot!”

“Európában van valami igazán különleges.” – tette hozzá Joey Belladonna énekes. “Az ottani rajongóink állandóan óriási, átütő izgalommal reagálnak minden koncertünkön, én pedig jobban imádok ott játszani, mint azt bárki el tudná képzeln, szóval nagyon várom már ezt a turnét!

ANTHRAX – Madhouse (OFFICIAL LIVE CLIP)
A negyven éves múlt megidézése idén kezdődött, május 3-án indult a visszaszámlálás a zenekar hivatalos születésnapjáig, július 18-ig, egy heti háromszor háromszor jelentkező, vendégekkel teli 40 részes websorozattal, amelyben olyan barátok, zenésztársak elevenítették fel az legendás éveket, mint Chuck D, Kerry King, John Carpenter, Slash, Tom Morello, Rob Zombie, Robert Trujillo, Dave Grohl vagy Keanu Reeves. Az ünneplés csúcspontja július 16-án volt, amikor egy globális live stream eseményen játszottak a teljes Anthrax életműből. 

Nézd végig itt

Kereken negyven év telt el az Anthrax 1981-es alapítása óta, ezidő alatt 11 stúdióalbumot készítettek, többszörös arany és platinalemezes elismerés és hat Grammy jelölés mellett rengeteg jutalmat és díjat vehettek át az évek során a média és a zeneipar képviselőitől, és természetesen a rajongóktól is.  1991-ben faji és műfaji korlátokat és határokat teljesen megsemmisítve készült el a Public Enemy-vel közös Bring The Noise” dal, illetve az első metal zenekar voltak, akinek a zenéje a Marson is hallható volt, amikor a NASA a “Got The Time”-ot játszotta a Curiosity-marsjárón 2012-ben. A Metallica, Slayer, és a Megadeth mellett az Anthrax is részese a “Big Four”-nak, a speed / thrash metal legnagyobbjainak. 

Idén jelent meg a Z2 Comics kiadásában az “Among the Living” című képregényalbum, amin dalról dalra kísérik végig a történetben az 1987-es Among the Living lemezt. A kiadványban szerepel egy “ki-kicsoda?” rész, amiben a zenei és képregényes világból párosítanak neveket, akik szóbuborék formában mesélik el, hogy egy-egy dal mit jelent számukra. A járványhelyzet okozta kényszerszünetet és koncertstopot kihasználva a zenekar keményen dolgozik a következő Anthrax nagylemezen, ami a 2022-es koncertig mindenképp meg fog jelenni.

A speed / thrash / crossover metalos a Municipal Waste szintén új zenén dolgozik, az idén 20 éves zenekar legutóbb 2017-ben adott ki lemezt, 2019-ban pedig a The Last Rager című EP-vel jelentkeztek.

MUNICIPAL WASTE – Wave Of Death
A H-MUSIC, a K2 Agency, a ROCK1 és a BARBA NEGRA bemutatja:ANTHRAX, Municipal Waste 2022.10.31.BARBA NEGRA

A jegyértékesítés indul:
2021.08.20. 11:00

Jegyek:
11999 Ft ▲ elővételben 2022.05.31-ig
12999 Ft ▲ elővételben 2022.10.30-ig
14999 Ft ▲ A koncert napján és a helyszínen

Kapunyitás: 18:00 / Szervező: Budai Hídfő

Facebook esemény

Jegyek