A világ egyik legnagyobb rock legendája újra beindította a motort: az AC/DC 2009-ben ismét színpadra áll, hogy elkápráztassa a világot! 17 év után a mostani Black Ice World Tour keretében végre Budapestre is ellátogatnak 2009. március 23-án a Budapest Sportarénában.

Sok évnyi szünet után, egy viharos májusi napon Ausztráliában néhány öreg rocker úgy döntött hogy elég lesz már az évek óta tartó kenguru vadászatból, és kivágta a piramis szegecssel kivert harci bumerángot a spázj ablakon. Ami persze visszajött ugyanott, hiszen bumeráng már csak ilyen, de a helyzeten már ez sem tudott változtatni. A kisiskolásnak öltözött öregúr és barátai végre leporolták a pókhálóval beszőtt hangszereiket, és lesétáltak a helyi krimóba egy 3 tablettás nagyfröccsre, amivel meglocsolták a kiszáradt nyelőcsöveiket, majd előhalászták a zsebükből az elhagyatott próbaterem kulcsait hogy tegyenek egy látogatást a lassan feledésbe vesző régmúlt dicső emlékeit felidéző helyiségben.
Ettől kezdve felpörögtek az események 🙂

A srácok felpattantak az éppen arra zakatoló Rock ‘n Roll vonatra és visszatértek a életbe.
Ennyit a fantáziáról. A tény pedig hogy októberben megjelent az AD/DC vadonatúj stúdió albuma Black Ice címmel, amit az igazi fanok már bizonyára rongyossá hallgattak.
Akinek ez esetleg nem lenne elég boldogsághoz, azok számára pedig március 23-án lehetőség nyílik a banda saját szemmel és füllel való vizuális illetve akusztikus észlelésére, lévén a Sportarénában megtisztelnek bennünket egy remélhetőleg fergeteges AC/DC koncerttel.

Sajnos a jegyek nem meglepő módon órák alatt elfogytak, és az áruk jelenleg a feketepiacon már a 100 ezres magasságban jár. Reméljük, hogy AC/DC-ék jönnek még a mi utcánkba máskor is, és talán némileg nagyobb helyen lesz szerencsénk csápolni a kedvenc számainkra.

A hard rock műfaj legkiemelkedőbb úttörője, az AC/DC 1973-ban alakult Sydney-ben a Young fivérek vezérletével. Az évek során volt részük tagcserékben, tragikus halálesetben – eredeti énekesüket, Bon Scott-ot 1980-ban veszítették el -, de a zenekar karrierje mindig töretlenül folytatódott. Lemezeik eddig 160 millió példányban keltek el, s az ő nevükhöz fűződik minden idők legnagyobb példányszámában eladott rock albuma, a Back In Black, amelyből több mint 42 millió talált gazdára.

Az eredeti elgondolás szerint egy olyan csapatot akartak létrehozni, amely egyfajta keményebb, feszesebb hangzású, boogie alapokon nyugvó rockot játszik majd. Ebből az ötletből olyan dalokat adtak a világnak, mint a You Shook Me All Night Long, a Highway To Hell, a Who Made Who, a Back In Black, a Heatseeker, a Whole Lotta Rosie, a Moneytalks vagy a nagy koncertkedvenc Thunderstruck.

Könyveket lehetne megtölteni karrierjük történetével, a különböző sztorikkal és pletykákkal, melyek a zenekar körül keringenek, pedig az AC/DC a világ egyik legtisztább, pusztán a zenére koncentráló bandája volt és maradt.

Koncertjeik óriási élmények, bár ritkán használnak olyan show-elemeket, mint a többi, hasonló méretű helyeken játszó csapat, ám a mai napig minden tag egy-egy energiabomba és ezt kiválóan adják át közönségüknek is.

Most 8 év után új albumot készülnek kiadni Black Ice címmel, és 2001 után ismét turnéra indulnak, hogy megmutassák a világnak, az AC/DC még mindig az egyik legizgalmasabb rockbanda.

És ez a turné végre érinti Budapestet is, 2009. március 23-án az AC/DC a Budapest Sportarénában pályafutása első önálló koncertjét adja majd a magyar közönségnek; hiszen eddig egyetlen egyszer, 1991-ben jártak nálunk, az akkori Monsters Of Rock turné keretében, a Metallica, a Mötley Crüe és a Queensryhe társaságában.

AC/DC koncert (Black Ice World Tour)
Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna
Időpont: 2009. március 23
Jegyek: elfogytak!