Új albumot adott ki az idei A Dal vetélkedőben is résztvevő KIES zenekar. A “Kaland az élet” és a “2017” névre keresztelt nagylemezeik után most megérkezett a harmadik, “Nincs az a sor, amibe szívesen beállnék” címmel, és már kapható a HammerWorld Magazin márciusi számának ajándék CD mellékleteként, illetve meghallgatható rengeteg népszerű online felületen is. Februárban új klipet is készítettek a fiúk az “Erdő” című dalhoz, melyről Kaldenekker Feri így nyilatkozott: „Az ‘Erdő’ videóját a legutóbbi budapesti koncertünkön rögzítettük. Egy olyan koncertklip, mely hűen visszaadja, hogy milyen is egy KIES koncert élőben, milyen a lendület, a hangulat, valamint az energia az emberek és a zenekar között.” 

Kies: Erdő (Hivatalos videoklip)
Kies: “Nincs az a sor, amibe szívesen beállnék” online

A lendület és a dupla vokálos KIES-es ízvilág a régi, de mégis más ez az album, mint az eddigiek. Mind zeneileg, mind szövegileg egy kicsit messzebbre rugaszkodtunk. Hoztunk be olyan hatásokat és témákat, amik eddig nem feltétlen voltak jellemzőek a zenekarra. Megmaradt a Kies-es hangzásvilág, de szélesebb spektrumban mozog, akár punk vagy épp metal elemeket használva. ” – mondta a zenekar a lemezről.

Az idén 5 éve alakult, rock / punk / grunge hangzást képviselő KIES zenekar igazán intenzív esztendőket tudhat maga mögött. Elsodró lendületüket és energiáikat számos fesztivál színpadán megmutatták már, valamint olyan zenekarok társaságában turnéztak országszerte, mint például a Fish!, a Depresszió, az Alvin és a Mókusok vagy az AWS, illetve megmérették magukat az idei A Dal vetélkedőn is “Az egyetlen” című dalukkal, tavaly nyár végén pedig egy videoklipet is bemutattak már az új szerzemények közül, ami a lemez címadó dalához készült. 

KIES – Az egyetlen (A DAL 2020)
A zenekar tavasszal turnéra indul a Fatal Error társaságában, a következő helyeken csíphetitek el őket:

03.13. Zalaegerszeg – VMK Caffe
03.14. Szeged – JATE Klub – Szeged
03.20. Szombathely – Végállomás Klub
03.21. Székesfehérvár – Nyolcas Műhely
04.10. Nyíregyháza – Club Hollywood
Kies: Nincs az a sor, amibe szívesen beállnék
2020. 02. 18. // EDGE Records // EDGECD302
01. Nincs az a sor, amibe szívesen beállnék
02. Erdő
03. Semmiben nem vagyok biztos
04. Szétesve (km. Halak Árpád / Stubborn)
05. Fel a fejjel!
06. Megfordítanám
07. Nincs elérhetetlen
08. Törjük át
09. Az egyetlen