Megjelent a KIES – ‘Balaton’ című EP-je, melyen 3 klasszikus magyar nyári sláger feldolgozása kapott helyet, punk-rock / poppunk stílusban.
Mind 3 dal kapott egy-egy videót, amit stílusosan a Balatonon forgattak le.

„A Balaton EP 3 feldolgozást tartalmaz (4F-Club – Balatoni láz, KFT – Balatoni Nyár, V Zolika – Balaton). Azt gondoljuk, hogy mindhárom dal megkerülhetetlen a magyar nyár, illetve Balaton témájú dalok körében, és amellett, hogy tisztelegni szerettünk volna a szerzőknek – azért hazafelé a buszban nem egyszer csendültek fel az eredeti nóták -, nagyon kíváncsiak voltunk, hogy hogy hangzanak ezek a szerzemények pop-punk, punk-rock stílusban.

Szerencsére ez a stílus, amiben mozgunk elég sok lehetőséget rejt, illetve a műfaj sajátossága is kicsit – ha például a külföldi képviselőket nézzük -, hogy időnként előkerül egy-egy feldolgozás. A zenekarunkra egyébként is jellemző ez az életigenlő lendület, így magától értetődő volt, hogy megcsináljuk ezt az EP-t, és nagyon jó kihívás volt az elkészítése. Mind a három dalhoz készítettünk egy-egy egészen erős retro hatású videót, megfűszerezve egy elég nagy adag humorral.”