A Wisconsin állambeli Jungle Rot tizedik soralbuma szimplán “Jungle Rot” néven érkezik a Victory Records gondozásában július 20-án. A Dave Matrise énekes/gitáros vezette és a kilencvenes évek legelején alakult horda kreatív magja 2005 óta többé-kevésbé állandó felállással működik: James Genenz basszsugitáros és Geoff Bub gitáros mellett vetésforgószerűen jönnek-mennek a dobosok. A friss anyagot most éppen Jesse Beahler korábbi tag püfölte fel. A lemezről máris megismerkedhetsz a második előzetes dallal, az A Burning Cinderrel. Az albumon lesz majd egy Kreator feldolgozás is, a Terrible Certainty.

Az új album felvételei a wisconsini Racine-ben, a Belle City Sound stúdióban zajlottak, Chris Djuricic producer társaságában. A keverést és a maszterizálást a legendás svéd death metal-guru, Dan Swanö (Dark Funeral, Marduk, stb.) végezte el. A lemezborítót ezúttal is a banda állandósult partnere, Havancsák Gyula (Destruction, Annihilator, Grave Digger, Sabaton, stb.) tervezte. Elsőként azt a ‘Fearmonger’ című számot osztották meg, amelyben a csapat egyik nagy cimborája, a Destruction-főnök Schmier is szerepel.

A Jungle Rot júliusban és augusztusban a Havok és az Extinction A.D. társaságában turnézik Észak-Amerikában. Ősszel vagy télen várhatóan Európába is ellátogat a banda.

Jungle Rot – Jungle Rot
(Július 20 – Victory Records)

01. Send Forth Oblivion
02. Delusional Denial
03. A Burning Cinder
04. Triggered
05. Fearmonger (featuring Schmier)
06. Stay Dead
07. Glory For The Fallen
08. Pumped Full Of Lead
09. Twisted Mind
10. Terrible Certainty (Kreator)