Brighten címmel október 29-én jelenik meg Jerry Cantrell új szólóalbuma. Mondhatjuk, hogy éppen itt volt az ideje, hiszen az Alice In Chains gitáros/énekese utolsó szólólemeze, a dupla albumra hizlalt Degradition Trip még 2002-ben jelent meg. A Brighten egyik producere maga Jerry volt, a másik Tyler Bates, a hangmérnök pedig Paul Fig.

Az új albumon vendégzenészek egész hadserege teszi majd tiszteletét, így játszik a dalokban többek között Duff McKagan basszusgitáros (Guns N’ Roses), Greg Puciato énekes/gitáros (ex-The Dillinger Escape Plan, The Black Queen), Gil Sharone dobos (Saudade, ex-TDEP stb.),Vincent Jones billentyűs, Jordan Lewis, Lola Bates, Abe Laboriel Jr. (Paul McCartney), Michael Rozon vagy Matias Ambrogi-Torres is.

A Brighten albumon szerepel egy Elton John-feldolgozás, a Goodbye is, amire maga az eredeti előadó adta az áldását, most pedig megérkezett az Atone című dal klipje is. A kisfilmet, amit olyan helyeken forgattak, mint Joshua Tree, a Salton-tengerpart, Phoenix és Los Angeles, maga Cantrell, valamint Jim Louvau fényképész-zenész rendezte. A klip munkálataiba besegített Greg Puciato énekes-gitáros, Jesse Draxler vizuális művész és Tony Aguilera fényképész is.
Jerry Cantrell – Brighten
(Október 29)

01. Atone
02. Brighten
03. Prism of Doubt
04. Black Hearts and Evil Done
05. Siren Song
06. Had To Know
07. Nobody Breaks You
08. Dismembered
09. Goodbye (Elton John feldolgozás)