James Hetfield abban az Extremely Wicked, Shockingly Evil, and Vile-ban kapta meg élete első színészi szerepét, amely a sorozatgyilkos Ted Bundyról szól, akit Zac Efron alakít. A megtörtént eseten alapuló életrajzi filmben a Metallica frontembere azt a rendőrt alakítja majd, aki 1975-ben elkapta Bundyt, amikor félreállította az autóját, és gyanús eszközöket talált benne, ami alapján gyanút fogott, hogy a férfi talán valami egészen súlyos dologban sántikál. Ez lesz James Hetfield első komoly színészi melója.

 A film rendezője az az Oscar-jelölt Joe Berlinger, aki nagy Metallica-rajongóként a zenekar Some Kind Of Monster dokumentumfilmjének egyik alkotója volt, utána pedig könyvet is írt a zenekarról Metallica: This Monster Lives címmel. A címszerepben Zac Efront láthatjuk majd, mellette pedig olyanok tűnnek fel a vásznon, mint John Malkovich, Jim Parsons, Lily Collins és Haley Joel Osment. A film előkészületi munkálatai már folynak. A Metallica 2018. április 5-én Budapesten, a Papp László Sportarénában koncertezik, természetesen zsúfolt teltház előtt.

Ted Bundy a 70-es évek végén legalább harminc nőt erőszakolt és gyilkolt meg. Miután elfogták, háromszor megszökött a börtönből, és újabb gyilkosságokat követett el, ám mikor végre ismét letartóztatták, az évekig elhúzódó tárgyalássorozat – amelynek egy szakaszában saját magát védte – végeztével halálra ítélték, és 1989-ben villamosszékben kivégezték.