Los Angeles szülötte, az Intronaut legénysége mostanra már meghódította a progresszív metal világát. Legyen szó akár más művészikonokkal való együttműködésről, megveszekedett turnézásról, vagy éppen egyik minden téren elismert album készítéséről a másik után, a zenekar nemzedékünk egyik legkeményebben dolgozó és leghihetetlenebb bandájaként szerzett magának nevet. Legutóbbi lemezük, a The Direction Of Last Things egyre növekvő szörnyként dönti le lábukról a Mastodon vagy a Baroness rajongóit.

Fluid Existential Inversions címmel február 28-án jelenik meg a Metal Blade kiadóhoz szerződött progos/pszichedelikus metalt nyomató Los Angeles-i Intronaut hatodik nagylemeze. A Josh Newell producerrel felvett és Kurt Ballou által kevert lemezen mutatkozik be a csapat új dobosa, Alex Rüginger (Whitechapel, ex-The Faceless, ex-Threat Signal). A Cubensis című dal már ismert, most a Pangloss is meghallgatható. A zenekar Észak-Amerikában kezdi meg a turnézást a lemezzel.
A 2004-ben alakult Intronaut az elmúlt több mint egy évtizedben szinte megállás nélkül stúdiózott. Kemény munkájuk első gyümölcse lett a 2006-os Void album, aminek sikereire a Century Media Records is felfigyelt. A következő, Prehistoricisms (2008) című nagylemez már ennél a kiadónál jelent meg. Ezután a csapat olyan neves bandákkal turnézta körbe a világot, mint a Tool, a Mastodon, a Meshuggah, a Between The Buried And Me és az Animals As Leaders, valamint olyan sikeresebbnél sikeresebb lemezeket adott ki, mint a Valley Of Smoke (2010), a Habitual Levitations (Instilling Words With Tones) (2013) és a The Direction Of Last Things (2015).

A Fluid Existential Inversions album promóciójával az Intronaut a Cult Of Luna és Emma Ruth Rundle társaságában indul észak-amerikai turnéra, 2020. február 17-én.
Intronaut – Fluid Existential Inversions
(Február 28 – Metal Blade)

01. Procurement Of The Victuals
02. Cubensis
03. The Cull
04. Contrapasso
05. Speaking Of Orbs
06. Tripolar
07. Check Your Misfortune
08. Pangloss
09. Sour Everythings