Jelen állás szerint a Helloween közelgő Pumpkins United turnéja október 21-én startol Mexikóvárosban, majd két brazil buli következik Sao Paulóban. Európában novemberben jönnek először, Magyarországhoz legközelebb valószínűleg november 26-án, Pozsonyban játszanak majd az Aegon Arenában. Mint ismert, 2016. november 14-én hivatalosan is bejelentették, hogy 2017-ben és 2018-ban különleges turnéra indul a Helloween, A Pumpkins United névre keresztelt világkörüli turnén, ismét együtt áll majd színpadra a ’80-as években legendássá vált Helloween magja, azaz Michael Kiske énekes, Kai Hansen gitáros, Michael Weikath gitáros és Markus Grosskopf basszer (Ingo Schwichtenberg, a hőskorszak dobosa 1995-ben öngyilkos lett). Őket a zenekar mostani tagjai egészítik majd ki a bulikon, azaz ott lesz Andi Deris énekes, Sascha Gerstner gitáros és Dani Löble dobos is. A bulikra csaknem 3 órás programot ígérnek a Helloween mai és egykori zenészei.

Mint látható, a reunionból kimaradt Roland Grapow gitáros, aki 1989-től 2001-ig volt a banda tagja. Grapow játéka hat Helloween stúdióalbumon hallható, a gitáros pedig úgy döntött, hogy jelenlegi bandájával, a Masterplannal felránt 10 darab Helloween dalt a Grapow-érából. A PumpKings című album eredetileg június 30-án jött volna ki, de végül közel egy hónap csúszással, július 28-án jelent meg. Roland Grapow pár hete a Sleaze Roxx-nak elárulta, hogy hiába beszélt korábban Michael Kiske énekes arról, hogy neki is küldtek meghívót, őt senki sem kereste meg a turnéval kapcsolatban. Grapow a The Classic Metal Show-ban adott interjújában pedig azt is említette, hogy korábbi társai nem fogják játszani a turnén az ő által szerzett Helloween-dalokat.

„Nem fogják játszani a dalaimat a turnén, a másik ok pedig az, hogy senki sem kért fel erre a reunion turnéra, ahogy Uli Kuscht sem. Mi ketten egyébként kapcsolatban állunk. Persze nem napi szinten, de mailezgetünk egymásnak, vagy a Facebookon írogatunk. Két éve összefutottam a helloweenes srácokkal is, amikor a Masterplan Finnországban játszott egy fesztiválon. A buli után a hotelben találkoztam velük, mondtam nekik, hogy üljünk le és beszéljünk. Erre ők elhúzták a csíkot. Több évvel ezelőtt ugyanez történt Moszkvában is. Tisztára, mint a gyerekek. Nagy nehezen Andi Derisszel sikerült beszélnem. Kellemes volt, de nem olyan, nem úgy tekintettünk egymásra, mint régebben. Mondtam is neki: »Figyelj már, nem élünk örökké, nem kellene harcolni egymással.« Én továbbra is tisztelem a srácokat. Valaha a Helloween része voltam, nélkülük nem lennék benne a rockbizniszben, kevesen tudnák, hogy ki az a Roland Grapow. Ha Weiki (Michael Weikath) nem hívott volna fel akkor, még ma is autószerelőként dolgoznék. Egy megöregedett pasas lennék, akinek fájnak a csontjai, aki a kedvenc hobbijáról, a zenélésről álmodozik. Mivel régóta zenélek, így boldognak és elégedetnek érzem magam. Se engem, és Ulit sem kértek fel erre az újraegyesülésre. Nem tudom az igazi okát, miért. Azt magyarázzák, hogy ez egy ‘Keeper Of The Seven Keys’ reunion, de hát Ingo Schwichtenberg régóta halott. Szerintem ez a dolog a pénzről szól.”