Hard Skool címmel ismét új dalt mutatott be a Guns N’ Roses. A szóban forgó nóta a második felvétel a bandától a 2008-as Chinese Democracy lemez óta a pár hete kihozott Absurd után. Az Absurd eredeti verziója a Chinese Democracy lemez idején született, a Hard Skool azonban még korábbi, már valamikor a 90-es évek közepén elkezdtek dolgozni rajta, egy korai demóváltozat már eddig is ismert voltak a ritkaságok gyűjtői között.
A bandához közeli források az utóbbi évek során többször felvetették, hogy állítólag Axl Rose-nak van több lemeznyi megírt, de kiadatlan dala abból az időből, amik még a híresen sokat késő Chinese Democracy című nagylemezhez készültek. Ezekhez a dalokhoz teszi hozzá Slash és Duff McKagan a saját részeit, és ezeket adogatják most ki szépen sorban. A hírek szerint ezekből lesz majd egy teljes Guns N’ Roses-nagylemez a közeljövőben. Ha így van, akkor 1993 óta ez lesz az első albumuk, amelyen Rose, Slash és Duff is szerepel.

A zenekar eredetileg 2020 késő tavaszán tervezte folytatni minden idők harmadik legsikeresebb turnéját, a 2016 áprilisában elstartolt, és eddig közel 5,4 millió néző által megtekintett Not In This Lifetime-ot, azonban nyár derekáig vesztegelni kényszerültek. A We’re F’N Back!” elnevésű idei körúton a klasszikus felállásból Axl, Slash és Duff mellett most is Richard Fortus gitáros, Frank Ferrer dobos, Dizzy Reed billentyűs és Melissa Reese másodbillentyűs játszik a csapatban. A friss európai kezdődátum jelen állás szerint 2022. június 4. és Lisszabon. Magyarországhoz legközelebb június 18-án, a prágai Letnany repülőtéren, illetve július 13-án, a bécsi Ernst Happel Stadionban játszik majd a GN’R.