A szeptemberi HammerWorld Magazin mellékleteként jelenik meg ex-Miserium énekes, multihangszeres, dalszerző Tari Szabolcs új formációjának, a From The Sky-nak a debütalbuma “REX” címmel, amiről már a negyedik kislemezdal, az albumon egyedül angol nyelven megszólaló lírai “Lacrimosa (Tears Fall Down)” jelent most meg videoklippel. Ezzel együtt elkészült az album teaser videója is, amelyben minden dalba belehallgathatunk!

FROM THE SKY – Lacrimosa (Tears Fall Down):
A zenekar első ízben augusztus 5-én lép színpadra a Barba Negrában, méghozzá a Tales Of Evening és a Dalriada vendégeként.

Facebook-esemény

Jegyek

Tari Szabolcs énekes, zeneszerző, multi-hangszeres:

„A “REX’ zenei világának két arcából most újra a líraibb került elő. A Lacrimosa (Tears Fall Down) a már korábban bemutatott zongorás mű – a Libra párja, bár hangszerelése kicsit tágabb, illetve ez az egyetlen angol nyelvű dal a lemezen. Korábbi munkáim során soha nem írtam magyarul, valahogy az általam képviselt zenei világról mindig is úgy vélekedtem, hogy az angol nyelv illik hozzá a leginkább. Ennél a dalnál még nem tudtam, hogy képes leszek-e annyira összeszedni magam, hogy egy új projektbe kezdjek, ezért az évek során megszokott munkamódszerem domborodott ki, és hagytam, hogy az ösztöneim vezessenek. Amikor már láttam körvonalazódni a teljes anyagot, tettem rá egy kísérletet, hogy kicseréljem a szövegét, de annyira a szívemhez nőtt, hogy végül hagytam a maga egyszerű őszinteségében úgy, ahogy elsőre megírtam, angolul. Érdekesség, hogy ez volt a legelső videó, amit rögzítettünk, de a kreatív csapattal közösen később úgy döntöttünk, hogy hagyjuk a videósorozatunk legvégére.”

„Az utolsó fény kihunyásakor született, és vált írmagjává minden sötétségnek a szívemben. Amiért évek óta csak hálni jár belém a lélek, az itt megtestesül, és azóta is belülről pusztít, még ha a mértéke le is lassult már. Bár úgy tartják, hogy a legszomorúbb történeteket nem kell elmesélni, mégis azt hiszem, hogy jobb kimondani a szavakat, mintsem teljesen megsemmisülni a súlyuk alatt. A Lacrimosa (síró, sirató) a Requiem (gyászmise) Dies Irae (harag napja) szakaszának egyik kiegészítő tétele. A spanyol La Crimosa kifejezés fogott meg leginkább, aminek megközelítőleg a jelentése az, amikor a lélek sír. Ezzel pedig fel is ült szépen a királyságom trónjára, és hosszú ideig terápiás jelleggel ürítette belőlem a fájdalmat, hogy megkezdődhessen szívem befagyasztása a sarkvidéki szelekben. De ez már egy másik történet…”
A keverés és masztering a szolnoki Denevér Stúdióban zajlott Cserfalvi ’Töfi’ Zoltán és Boros Béla vezényletével. A borító Kóródi Tamás (@deadlife_art) munkáját dicséri. A videó elkészítéséért pedig Bánáti Tamás és Bánhegyi Tamás feleltek a Toma Picturestől, ahol a művészeti vezető Martin Wanda volt, a stylist pedig Hegedűs Dóra (@dusk_budapest). A fotókat Martin Wanda készítette.
FROM THE SKY:
Tari Szabolcs (ex-Miserium) – ének / hangszerek
Süle Tamás – dobok és vokál (Slowmesh) (Finisterra & Sanguis)
Iványi Álmos – vokál (ex-Miserium) (Pactum Diabolicum & Sanguis)
Haraszti Dávid – dobok (ex-Tűzmadár, Anxius)
Suha Tamás – hegedű (Symphoniacs, Leander Kills live) (Lacrimosa, Libra & Arbor Vitae)

A koncertfelállás:
Tari Szabolcs – ének
Kertész Márton – gitár (ex-Special Providence, Rivers Ablaze)
Gilián Péter – basszusgitár (Dreamgrave, DVVAD, Hegyhengergetők)
Kiss László – gitár (gitárművész)
Haraszti Dávid – dob
Juhász Tamás – billentyűk (zongoraművész)
Suha Tamás – hegedű