A Fatal Error zenekar október elején jelentette meg Halandó című nagylemezét, amihez megérkezett második klipjük, ami nálunk látható először.

A Néma a korábban megjelent Kulcs című dalra reflektál. Úgy is fogalmazhatnánk, mint egy életregény második fejezete, amiből még hiányzik a befejező rész.

Arra próbálja felhívni a figyelmünket, hogy ahhoz, hogy egy párkapcsolati trauma után újjászületsünk szükséges átélnünk azt a szenvedést, amit a szakítás okozott.

A dalról Rimóczi Zsolt, a zenekar frontembere nyilatkozott:

Egy fel nem vett telefon, egy elmaradt visszahívás, egy ember egyedülléte, amikor oda jutsz, hogy valakivel leélnéd az életed, de tovább kell menned. Erről szól a Néma című dalunk, ami sok ember életében megszokott, sajnos gyakori élethelyzet. Az új lemezünkről az egyik legérzelmesebb dal, megtörtént esemény alapján csúszik a sztori. Egy melankolikus dallamvilág lassan sétál át a zúzósabb zenei témákba, tükrözvén a tipikus viselkedésünket egy ilyen helyzetben. Kezdetben ráfolyik a bánat az ember szívére, majd becsönget a düh. És milyen idegesítő, hogy sok darabból áll egy egész, de ha egy pici rész hiányzik, akkor az már nem is egész.”

A klip képi világa, vizuális elemei alátámasztják a mondanivalót, például a ferde kép, az ablak, a széttört cserép.

Összességében a Néma egy erőteljes tükröt mutat felénk, szembesít azzal a valósággal, amiről csak nagyon nehezen vagy egyáltalán nem beszélünk.A zenekar november 15-én tartja a lemezbemutatóját az Instantban, mégpedig a Jackie’s Gun társaságában, ahol többek között ez a dal is megszólal majd.