Az első ESTER album 2021. március 12-én jelent meg, a H-Music gondozásában. Az exkluzív kivitelű, hárompaneles digipak csomagolásban található CD-n kilenc Barbra Streisand dal hallható; nagyrész eredeti nyelven, de a koncertélményhez hasonlóan, néhány sor magyarul is elhangzik.

Hallgatás online felületeken

Streisand nem csupán egyetlen stílus. Streisand nem csak egy énekes. Streisand mesél. Ester is mesélni szeretne a közönségnek, szerelemről, kapcsolatokról, örömről, bánatról, veszteségekről, hitről. S teszi ezt olyan dalokon keresztül, amiket a zenei élet legnagyobb zeneszerzői, dalszövegírói alkottak.

Gazdag hangszerelés, feledhetetlen dallamok, elgondolkodtató szövegek, melyek bár többnyire eredeti, angol nyelven csendülnek fel, a hazai közönség néhol magyar fordítást is hallhat. Jól ismert filmzenék, musical betétek, jazz balladák, érzelmes bluesok, pop slágerek, melyek kellemes emlékidézés lehetnek; és kevésbé ismert dalok, amik a megszokotton túl is adhatnak valami újat. Az ESTER produkció 2018-ban indult és mára már kiforrott repertoárjukkal koncerteznek országszerte, remélve, hogy a Streisand-élmény minél több emberhez eljut.

Tátrai Eszter – ének
Pozsonyi Tibor – dobok
Vajda Tibor – basszusgitár
Kiss Zoltán – gitár
Dorogi Ákos – zongora
Horváth András – szintetizátor

Az énekesnő

Ester, azaz Tátrai Eszter Balatonfüreden nevelkedett. Kora gyermekkorától énekel. Mióta az eszét tudja, mindig is előadó szeretett volna lenni. Már gyerekkorában a zene lett az élete. A Bem József Általános Iskolában a kórus- és népdaléneklés, valamint a klasszikus hangképzés egyaránt szerves részei voltak a hétköznapjainak. Eszter eredetileg színésznőnek készült. A középiskola elvégzése után a Színház- és Filmművészeti Egyetemre is felvételizett, de végül a Kőbányai Zenei Stúdió könnyűzenei ének szakára nyert felvételt, ott folytatta zenei tanulmányait. A Zenei Stúdióban történt, hogy korrepetítora, Blum József az “Evergreen” című szám tanulása közben egyszer csak felnézett rá és azt mondta: “Valami annyira emlékeztet benned Streisand- re!”

Onnantól datálható, hogy Esztert komolyan érdekelni kezdte az énekesnő hatalmas repertoárja,  Barbra sokrétű művészi munkássága. Minél többet ismert meg belőle, annál jobban érteni kezdte, hogy miből eredhet a hasonlóság, miért tud olyan könnyen azonosulni a klasszikus alapokra épülő, színészi képességeket igénylő előadásmóddal. A Budapesten töltött évei során hamar belecsöppent a szakmába. Jazz zenekarával, a Mitrió-val járták a klubokat, saját zenéket szereztek, szövegeket is írt. Tizennyolc éves korában pedig már szólistaként is bemutatkozott a Magyar Rádió “Promenád” című műsorában, mint fiatal Tehetség.

Az iskolák elvégzése után -egy rövid hajós szerződést követően- sikerült a színházi életbe is belekóstolnia. A Szolnoki Szigligeti Színházban, majd a Győri Nemzeti Színházban dolgozott kóristaként. Közben az egyik hazai lányegyüttes, az ABBA Sisters alapító tagja lett, akikkel országszerte turnéztak.

2012-ben külföldre szerződött. Előbb Rodosz szigetén, egy női trióban, a Voices-ben énekelt. Majd a török riviérán folytatta, Antalya és Marmaris szállodáiban különböző showműsorokban (ABBA, Dreamgirls). Ott adta elő először az egész estés Barbra Streisand műsorát is, amely nagy sikert aratott.

Pár évvel korábban Pozsonyi Tibor “Finki” Pink Floyd tribute zenekarában, a Hungarian Pink Floyd Show-ban is vokálozott. Mivel nagyon szerették a közös munkát, Tibi és felesége megkeresték, hogy ha majd egyszer Magyarországon is énekelne Streisand dalokat, mindenképpen vegye fel velük a kapcsolatot. Úgy is történt. Miután 2018-ban hazaköltözött Balatonfüredre, Eszter úgy érezte elérkezett az idő, hogy a külföldön szerzett tapasztalatait itthon is kamatoztassa és végre olyan repertoárt énekeljen, amiben a leghitelesebb tud lenni.

Ester – Sings the Songs of Streisand
1. People (Jule Styne & Bob Merrill)
for the 1964 Broadway musical “Funny Girl”
2. Cry Me A River (Arthur Hamilton)
3. The Woman In The Moon (Paul Williams & Kenny Asher)
for the movie “A Star Is Born”
4. How Lucky Can You Get (Fred Ebb & John Kander)
5. The Summer Knows (Marylin and Alan Bergman & Michel Legrand)
6. Woman In Love (Robin and Berry Bibb)
7. Make It Like A Memory (Berry Gibb)
8. One Of Those Moments (Michel Legrand & Alan and Merilyn Bergman)
9. No More Tears (Enough Is Enough) (Paul Jabara & Bruce Roberts)