Fel sem fogjuk a hírt amire ébredtünk. Életének ötvennegyedik évében elhunyt Vinnie Paul a legendás Pantera és Hellyeah dobosa. A Halál oka egyelőre tisztázatlan. Vinnie Paul a testvérével, a néhai Dimebag Darrell gitárossal együtt alakította meg a Panterát 1981-ben. A csapat a második énekesével, Phil Anselmóval lett igazán sikeres, pályafutásuk során négy Grammy-díjat kaptak, 9 lemezük szerepelt a Billboard-listán, az 1994-ben kiadott Far Beyond Driven egyenesen az első helyen debütált.

A Pantera feloszlása után Dimebag és Vinnie a Damageplan zenekart hozta össze, 2004. december 8-án az Ohio állambeli Columbusban adott koncert közben egy őrült a színpadon lőtte le Dimebag Darrellt.

2006 óta Vinnie Paul a Hellyeah dobosa volt, a csapatban együtt játszott a Medvayne énekes Chad Gray-jel és Tom Maxwell (Nothingface) gitárossal.

A szörnyű tragédia természetesen az egész zenei társadalmat megrázta. Rengeteg twitter bejegyzés jelent meg olyan zenész társaktól, mint Scott Ian, Dave Mustaine, Sebastian Bach, Charlie Benante, Chris Adles, Paul Stanley, Alex Scolnick, John Corabi, Dj Ashba, Bret Michaels, és a sor egyre hosszabb…..

Nyugodj Békében Vinnie..
Oda fent már újra együtt a tesók.