Vitathatatlanul a metaltörténelem egyik legjobban várt újrakezdése volt a Panteráé, amely idén hivatalosan is megtörtént. Idén télen a Pantera több mint két évtizedes szünet után tért vissza a színpadra. Bár, a rajongók között megoszlanak a vélemények, hogy Dimebag Darrell és Vinnie Paul nélkül szabad-e, van-e értelme a zenekarnak Pantera név alatt koncerteznie, az alábbi felvételekből úgy tűnik, a közönség nagyon jól vette a Phil Anselmo, Rex Brown, Charlie Benante (Anthrax, S.O.D.), Zakk Wylde (Black Label Society) felállású formáció előadásait. A zenekar az év végén összesen hét fesztiválon játszott Dél-Amerikában, az Anthrax dobosa pedig mind a hét buliból adott egy kis ízelítőt egy nyolcperces klip formájában.

„Elkápráztatott a közönség reakciója – fűzte hozzá a videóhoz Charlie Benante. – Akadtak olyan pillanatok, amikor abba akartam hagyni a játékot, és csak élvezni szerettem volna a tengernyi szenvedélyt. Az ottani fanatikusok egy teljesen más szintet képviselnek, totálisan bekapcsolódnak, sőt, néha még a telefonjaikat is leteszik.”
A Panterát minden idők egyik legnagyobb metal bandájaként tartják számon. A Philip Anselmo énekesből, Dimebag Darrell gitárosból, testvéréből, Vinnie Paul dobosból és Rex Brown basszusgitárosból álló, megalkuvást nem tűrő kvartett az 1990-es években számos arany- és platinalemezzel, teltházas turnékkal, fergeteges élő fellépésekkel és négy Grammy®-jelölésével hamar hatalmas sikert aratott az egész világon.

A banda felélesztése körüli izgalom különösen a rajongók újabb generációját érinti, akiknek soha nem volt alkalmuk látni a Panterát színpadon. Azonban a régi rajongók számára is óriási hír, akik közül sokan kinyilvánították támogatásukat a jelenlegi banda mellett, és a történelem legnagyszerűbb metál dallamait szeretnék újra élőben is hallani.

Ez a várva várt koncert Budapesten is látható lesz 2023. május 30-án a Barba Negrában! Jegyek először november 23-án délelőtt 10 órától a regisztrált Live Nation tagok számára megvásárolhatók. A teljeskörű jegyértékesítés november 24-én 10 órakor indul a https://www.livenation.hu, a www.funcode.hu és a https://www.rock1.hu oldalakon.

További info:
https://pantera.com
https://www.livenation.hu
https://www.funcode.hu
https://www.rock1.hu