Január 24-én, péntek este elhunyt Sean Reinert. A 48 esztendős dobost kaliforniai otthonában magatehetetlenül találta házastársa, Thomas Snyder, azonban sem ő, sem a kiérkező mentők nem tudtak rajta segíteni. Thomas szerint Sean nemrég járt orvosi ellenőrzésen, ahol mindent rendben találtak nála, jó kondiban volt és nem élt kábítószerekkel. Halálának oka egyelőre ismeretlen.

Sean Reinert a gitáros/énekes Paul Masvidallal együtt alapító tagja volt a prog/technikás metal vonalon úttörő floridai Cynicnek. Első lemezüket azt követően adták ki 1993-ban, miután a Death zenekarral 1991-ben rögzítették és megturnéztatták a Human című albumot. A Cynic debütáló lemeze, a Focus pedig 1993-ban látott napvilágot. Sean Reinert 1987-től 2015-ig a Cynic tagja volt. Reinert 2015 szeptemberében lépett fel utoljára a Cynic-kel egy japán koncerten (ekkor vesztek össze “zenei irányvonalak és üzleti praktikák” miatt Paul Masvidal-lal), majd csatlakozott a Los Angeles-i Perfect Beings nevű progresszív rockzenekarhoz, akikkel 2018. január 9-én jelentették meg Vier című lemezüket, bár ezen az albumon még Ben Levin dobolt. Az évek során Chris Reinert számos csapatal készített albumokat: Æon Spoke, Aghora, Anomaly, Levi/Werstler. A 2014-ben Kindly Bent To Free Us címmel kiadott Cynic albumon dobolt utoljára.

Sean Reinert Magyarországon is többször koncertezett, háromszor is fellépett nálunk a Cynic-kel is, de a Death előtt tisztelgő Death To All-lal is járt Budapesten.

Nyugodjék békében!




A Season Of Mist kiadó gondozásában Kindly Bent To Free Us címmel 2014. február 14-én jelent meg az 1987-ben alakult és 1994-ben feloszlott, majd aztán 2006-ban visszatért Los Angeles-i prog metalos Cynic harmadik nagylemeze. A munkálatok a Los Angeles-i Perfect Sound stúdióban zajlottak, a hangmérnöki teendőket a Rob Zombie-val is dolgozó Jason Donaghy-ra, a keverést R. Walt Vincentre és a masztert pedig Maor Appelbaumra (Sepultura, Fates Warning, Cathedral) bízták. Az új anyagról Paul Masvidal (ének/gitár), Sean Reinert (dob/szintetizátor) és Sean Malone (basszusgitár) trió nagyon elismerően nyilatkozott. Ezúttal mégsem az új lemez kapcsán került be a zenekar a folyóiratokba, sokkal inkább azért, mert 2014 májusában, a Los Angeles Timesban megjelent interjúban ismerte el első ízben a prog metal legenda két alaptagja, Sean Reinert dobos és Paul Masvidal gitáros, hogy mindketten a saját nemükhöz vonzódnak.

Paul Masvidal 1991-ben nyílt meg a barátai és a családja előtt, majd később a turnékon is gyakran elment a drag bárokba és a meleg klubokba. Reinertnél tovább tartott ez a folyamat, de azt az interjú során elmondták, hogy egymás iránt sosem vonzódtak.