70 éves korában elhunyt a legendás gitáros és producer, Bob Kulick. A tragikus hírt a zenész testvére, az ex-KISS gitáros, Bruce Kulick is megerősítette. A halál oka egyelőre nem ismert.

Mély fájdalommal tudatom, hogy a bátyám, Bob Kulick elhunyt. A zene iránti szeretetét és a zenészi, valamint produceri tehetségét örökké ünnepelni kellene. Tudom, hogy már egy békésebb helyen van a szüleimmel együtt és olyan hangosan játszik a gitárján, amilyen hangosan csak lehet.

A professzionális zenészi karrierjét tizenévesen kezdő Bob Kulick olyan előadókkal és zenekarokkal játszott a stúdióban az elmúlt bő négy évtized során, mint a KISS, Meat Loaf, Michael Bolton, a W.A.S.P., Alice Cooper vagy a Motörhead, de zenélt Diana Ross-szal, Lou Reeddel vagy Paul Stanley-vel is, és egy elfeledett, de annál jobb saját csapata is működött a ’90-es évek elején Skull néven.

Bob Kulick 1972-ben meghallgatáson volt a KISS-nél, és ugyan nem ő lett a banda gitárosa, hanem Ace Frehley de a későbbiekben rendre kisegítette a zenekart. Játszott az Alive II stúdiódalaiban, szólózott a Killers és a Creatures Of The Night albumokon, az Unmasked lemez Naked City dalában társszerző volt, Paul Stanley 1978-as szólólemezén is játszott (igaz, közreműködését ezek közül egyiken sem tüntették fel), majd egy évtizeddel később Paul szólóturnéján is gitározott. A testvérét is ő ajánlotta be a KISS-be.

Bob Kulick a W.A.S.P. két lemezén – The Crimson Idol és Still Not Black Enough is gitározott, de csak a stúdiómunkákban vett részt, turnéra nem ment a zenekarral.

Nyugodjék békében!