Underground körökben talán egyáltalán nem cseng ismeretlenül a Phrenesis név. A zenekar most új felállásban nyitja a 2023-as évet egy eddig még soha nem hallott dallal.  A single létrejöttében olyan nagyra becsült nevek segédkeztek, mint Botlik Mátyás (The Grenma, Grenma Studio – dobok), Hájer Gergő (Omega Diatribe, 515 Studio – gitár sound), valamint Kis Ádám, Török Dániel produceri felügyeletével. A felvett anyagot végül Pencs Tamás gyúrta egybe a mix/master folyamatok során.

Gerő András (Auraleak, Kill Monday Management) egy látványos szöveges videót is készített a dalhoz, Waldmann Boglárka grafikája alapján. A Phrenesis legújabb száma két verzióban is megjelenik: készült egy rövidebb vágás, amely segítségével az elkészült track több platformon is eljuthat az emberekhez, valamint teljes terjedelemben.  A Dobogó Tumor központi témája a megrekedés menny és pokol között, amiről Bérczes Róbert (a dalszöveg szerzője) így nyilatkozik:

Mindannyian menny és pokol között vagyunk ragadva ezen a föld nevű helyen és a minket érő tényezőktől függ, hogy végül az élet melyik irányba terel minket.

Csupán a józan eszünkre támaszkodhatunk, hogy ne nyeljen el minket a végtelen sötétség az emberi ostobaságnak és az ezzel járó túltengő gyűlöletnek köszönhetően.

Akit túl sok negatív inger és gyűlölet ér az életben egyre hajlamosabbá válik rá hogy eluralkodjon rajta, míg nem az illető már úgy érzi hogy ami mellkasában dobog már nem szív, csak egy undort pumpáló tumor.”